PERICOL ȘI PE RÂUL FIRIZA – Inundații în Maramureș. Șapte gospodării sub ape în Berbești

0
833

PERICOL ȘI PE RÂUL FIRIZA  Atenţionarea hidrologică intrata în vigoare astăzi, 3 februarie, şi valabilă până duminică, 4 februarie, ora 15.00, a făcut primele pagube în Maramureș.

Codul galben de inundaţii se referă la râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Bihor şi Cluj), Crişul Repede – bazin superior (judeţele Cluj şi Bihor).

În județul nostru, primele probleme au apărut în localitatea Berbești, comuna Giulești. Potrivit VasileDale.ro, șapte curți și o locuință au fost inundate. Pompierii din Sighetu Marmației dar și autoritățile locale intervin la această oră în zonele afectate.

Totodată, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o nouă avertizare de tip cod galben. Potrivit hidrologilor, codul galben vizează depășirea cotei de apărare pe râul Firiza (116 cm și este în creștere). În aceste momente, râul este monitorizat.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.