PERICOL – Această plantă decorativă poate ucide un copil în mai puțin de un minut

0
1769

Mulți o avem la birou și chiar în apartamente ea fiind o plantă decorativă recunoscută prin frunzele ei mari, oval-alungite, cu numeroase striuri sau pete albe sau galbene. Este o plantă indrăgita și des utilizată atât în decorarea caselor cât și a birourilor sau a spațiilor publice. Poartă numele de Dieffenbachia fiind o specie originară din zonă pădurilor tropicale din America Centrală și Africa de Sud.

Ceea ce însă nu știu mulți este faptul că frunzele acestei specii sunt toxice și uneori chiar mortale. Conțin o șeva destul de toxică cunoscută sub numele de „Dumb Cane” care inseamnă „trestia prostului”’. Când plantă a fost descoperită și folosită că una decorativă mulți oameni au mers pe ideea că ingestia frunzelor poate proști persoană. Desigur, realitatea este un pic diferită, dar asta nu înseamnă că plantă nu poate fi toxică sau chiar mortală. Părerile sunt însă împărțite în privință toxicității, deși mulți nu sunt de acord cu efecte adverse ce pot fi destul de serioase.

Frunzele conțin celule de oxalați de calciu, care au o formă de ace. în urmă ingestiei, aceste cristale pot cauza senzații de arsură temporare, erytherme, adică înroșiri foarte puternice și dureroase ale pielii și în anumite cazuri pot apărea edeme și ulcerații.

Atât mestecatul cât și ingerarea unor părți din această plantă poateproduce iritații, senzații de arsură, umflarea limbii sau chiar paralizia parțială a gurii. Dar în cazul copiilor sau a animalelor de companie, se pot observă simptome mai serioase cum ar fi orbirea temporară, salivare excesiva, iritare temporară și inflamații locale. Este important de menționat că din toți cei afectați de Dieffenbachia, aproximativ 70% sunt copii mai mici de 5 ani, însă s-au semnalat cazuri de intoxicare și la adulți.

în ultima vreme pe rețelele de socializare circulă informații și avertizări cum că ingerarea sau consumul în exces a frunzelor de Dieffenbachia poate duce la deces. Moartea la adult poate surveni în 15 minute sau mai puțin iar la copii de sub 5 ani mai puțin de două minute.

Informația nu a fost însă confirmată oficial, însă este bine să va luați măsuri de precauție și este recomandat că odată plantă atinsă, trebuie evitat contactul cu ochii și imediat să va spălati pe mâini. în plus copii nu trebuie să se joace în preajmă ei.

Infoalert.ro

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.