PERFORMANȚĂ ÎN BAIA MARE – Salarii de până la 20.000 de lei lunar pentru medicii de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

12
3283

PERFORMANȚĂ ÎN BAIA MARE  Sorina Pintea face performanță la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, acolo unde este manager. Prezentă la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar – Ediția a IV-a, Sorina Pintea a explicat ce se întâmplă la instituția pe care o conduce, scrie DC News.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”, unii medici ajung și la 20.000 lei salariu lunar. De ce? Pentru că sunt motivați. Astfel, 50% din veniturile suplimentare, strânse din servicii, analize cu plată, internări ale oamenilor fără asigurare etc, le revin medicilor care efectuează operațiunea.

Au crescut exponențial atât veniturile spitalului, cât și salariile. Unii dintre medici câștigă și 20.000 de lei pe lună. Din acest motiv, o parte din cei care lucrau în spitalele private s-au întors la stat. Sorina Pintea a spus că din banii strânși, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” a fost dotat cu aparatură de specialitate.

A patra ediție a CNFMS are loc în perioada 12-15 octombrie 2017 la Hotel Piatra Mare din Poiana Brașov. Evenimentul este organizat sub egida ISPOR România, Camera Deputaților-Comisia pentru Sănătate, Societatea Română de Farmacoeconomie, UMF Tîrgu-Mureș-Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Management, Universitatea Sapientia.

Organizator științific este UMF Tîrgu-Mureș și Asociația Suryam, managementul tehnic al evenimentului fiind asigurat de Health Events. An de an, organizatorii CNFMS și-au dorit să aducă în atenția participanților teme și specialiști care să ofere, din experiența acumulată, soluții pentru rezolvarea problemelor identificate.

Sursă info.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

12 COMENTARII

  1. Si sa intelegem ca acum,cu salarii de 20000 unii doctorii nu mai i-au spaga? Cred ca are glume in program…La unii romani poti sa le faci salariul si de 100 000 si tot gainari raman.In acelasi timp e foarte bine daca se da chitanta,ca oricum actul medical e privatizat de multa vreme.Acum numai PSD-ul sa inceapa impozitarea cu 40% a veniturilor mari si iar incepe evaziunea sa devina sport national.

  2. Bine ca vrea partidul doamnei manager sa-si scoata parleala cu salariile date medicilor impozitand ciubucul ospatarilor.Macar ospatarii o sa aiba green card din partea doctorilor si a spitalului.Era o gluma.La fel cum e tot o gluma proasta cand psd-istii isi pun ministrii ai economiei din Teleorman si Maramures,judete care nu stiu cum arata un parc industrial.

  3. Sint de acord cu multe lucruri pe care le face doamna Sorina Pintea dar ar trebui sa vada si cum se comporta unii din acesti doctori platiti bine . Spre exemplu eu de aproape 3 ani de zile am trei trimiteri de la Neurologie semnate de dr. Ardelean pentru un RMN la coloana si asta pentru ca am tot fost aminat la planificare spunindumi -se ca daca vreau mai repede sa ma duc sa platesc. Cu cea de a treia trimitere m-am dus la doctorita Zagrean cerind o explicatie in sensul ca mai bine de peste doi ani.poate imi vine si mie rindul la o planificare,iar aceasta cu o nesimtire crasa si o obraznicie nemasurata ma trimite la Casa de sanatate sa fac rost de fonduri pentru a-mi veni si mie rindul la RMN. Daca astfel de medici iti aduc venituri suplimentare la spital si cu astfel de comportament iar tu ii felciti si le daisi salarii foarte mari,asta eu unul nu o mai numesc performanta si zic ca e pacat pentru faptul ca o cunosc pe doamna Pintea si o respect

  4. spaga e la greu la toate sectiile pina si asistentele dau spaga daca merg la doctorii cu care lucreaza!!!!Incredibil dar adevarat!

  5. Pe cand o calitate in plus a actului medical? Asta cred ca asteapta oamenii de la doamna manager.
    Cand nu o sa mai fie obligati oamenii sa mearga la Cluj pentru o banala consultatie/operatie pentru ca aici sunt macelari pe post de doctori?
    Problema medicilor ( a majoritatii lor) este incompetenta, nu salariul prea mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.