PERCHEZIȚII ÎN BAIA MARE ȘI FĂRCAȘA – Peste 8 mii de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate de polițiștii

0
736

PERCHEZIȚII ÎN BAIA MARE ȘI FĂRCAȘA  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Contrabandei au efectuat două percheziţii domiciliare şi una auto şi au descoperit aproape 170.000 de țigarete de diferite mărci, produse accizabile care trebuiau supuse unui regim vamal si care proveneau din contrabanda, destinate comercializarii.

Pornind de la o informaţie deţinută de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa, care au suspectat activităţi ilicite la domiciliul unei femei de 77 de ani din comună, ce ar fi depozitat ţigări de contrabandă, poliţiştii specializaţi în combaterea contrabandei au decoperit că aceasta deţinea cantitatea de 1.171 pachete cu ţigări de contrabandă.

În urma verificărilor efectuate pentru stabilirea provenienţei ţigărilor de contrabandă, poliţiştii au identificat furnizorul, un bărbat de 33 de ani din Baia Mare şi au stabilit câteva locaţii unde se presupunea a fi constituite depozite clandestine de ţigări de contrabandă.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au fost autorizate percheziţiile domiciliare şi auto care au dus la identificarea altor 7.297 pachete cu ţigări, pe raza municipiului Baia Mare.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cele două persoane identificate,  pentru săvârșirea de infracțiuni asimilate contrabandei, prevăzute de art. 270 al. 3 din Legea nr. 86/2006.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.