PERCHEZIȚII ÎN 5 JUDEȚE, PRINTRE CARE ȘI MARAMUREȘ – Evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei

0
354

PERCHEZIȚII ÎN 5 JUDEȚE, PRINTRE CARE ȘI MARAMUREȘ – Poliţiştii au făcut percheziţii, miercuri dimnineaţă, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Maramureş şi Caraş-Severin. Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei. În acest dosar sunt vizate în total 22 de persoane.

Conform Poliţiei Române, poliţiştii din Alba au făcut 35 de percheziţii în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1), relatează Ziua de Vest. Perchezițiile au avut loc la locuinţele a 22 de persoane suspectate de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2012, suspecţii ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale. Toate acestea în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme tip “fantomă”. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei.

Poliţiştii au pus în executare 22 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precizează sursa citată.

Sursa info: Ziua de Vest.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.