PERCHEZIȚII DNA – Mai mulți polițiști au fost prinși după ce au luat mită. Aceștia își ascundeau banii în cărțile bisericești

0
541

PERCHEZIȚII DNA  Poliţiştii rutieri din Piatra Neamţ cercetaţi pentru mai multe fapte de luare şi dare de mită şi fals intelectual suspectau că ar putea fi interceptaţi audio, astfel că în multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne, banii primiţi în acest mod fiind ţinuţi într-o carte cu conţinut religios, se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, între lucrătorii de poliţie, ca membri ai echipajelor de control, a existat o „unitate de voinţă”, acţiunile acestora fiind „premeditate şi dirijate” în sensul obţinerii unor foloase necuvenite, şi nu al respectării de către conducătorii auto a normelor rutiere referitoare la viteza de deplasare legală.

„În acest sens, este de menţionat şi faptul că din (…) rezultă că lucrătorii de poliţie suspicionau posibilitatea de a fi interceptaţi audio şi în multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne, astfel că în timp ce primeau sumele de bani necuvenite, discuţiile acestora privind constatările şi sancţiunile nu aveau corespondent în imagini”, arată DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada supusă monitorizării, 22.04.2016 – 18.05.2016, pe parcursul a 25 de servicii efectuate în echipaje de doi sau trei lucrători, lucrătorii de poliţie au primit sume de bani cu titlu de mită de la numeroşi conducători auto, în legătură cu atribuţiile de serviciu.

Citește și COD ROȘU – Patru persoane și-au pierdut viața într-un grav accident de circulație

„De asemenea cu ocazia percheziţiei asupra autospecialei de poliţie marca Dacia Logan cu numărul de înregistrare MAI– (…), în torpedoul acesteia a fost identificată şi ridicată o carte cu conţinut religios având titlul „Sfântul Iov din Uglea, fiu al Maramureşului (1902-1985), Viaţa, Minunile şi Acatistul”, carte ce corespunde cu aceea în care lucrătorii de poliţie rutieră introduceau sumele de bani primite cu titlu de mită (…)”, spun anchetatorii.

Totodată, procurorii mai spun că numărul mare de acte materiale specifice elementului material al infracţiunii de luare de mită comise în fiecare din echipajele ce efectuau servicii pe autospeciala respectivă, indiferent de componenţa echipajului, dovedeşte că această practică este „frecvent uzitată de mare parte din lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, constituind o importantă sursă de venituri ilicite pentru aceştia”.

Citește și SĂNĂTATE – Britanicii au creat un stick USB care face teste HIV pe loc

Comisarul şef Viorel Andronic, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, şi şase agenţi din subordine au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, joi, prin decizia Curţii de Apel Bacău, pentru mai multe fapte de luare şi dare de mită şi fals intelectual, au declarat, la acel moment, surse oficiale.

Alţi şapte agenţi de la acelaşi birou, dar şi de la cel de ordine publică au fost puşi sub control judiciar.

Continuarea, AICI.

 

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.