PENULTIMUL ACT – Mâine se vor cunoaște finalistele Cupei Regelui la rugby

0
134
PENULTIMUL ACT Cupa Regelui la rugby a ajuns în faza semifinalelor, CSM Știința Baia Mare – CSM Olimpia București și Steaua – Dinamo fiind partidele în urma cărora se vor decide cele două echipe care vor disputa finala celei de-a doua ediții a competiției.

Conform site-ului Super Ligii, sâmbătă, ”Arena Zimbrilor” va găzdui întâlnirea dintre maramureșeni, care au evitat barajul de calificare în semifinale, din postura de lider al primei faza a competiției, și marea surpriză, CSM Olimpia București, care prin succesul obținut în premieră în Banat a eliminat deținătoarea trofeului și campioana en titre, Timișoara Saracens.

”Surpriza produsă de ‘tigri’ este cu atât mai mare cu cât statistica evoluțiilor din Cupa Regelui și în general din acest an nu-i recomandă pe aceștia pentru disputarea semifinalei, anterior trecându-și în cont o singură victorie. Totuși, cu un joc inteligent, CSM Olimpia a profitat de multitudinea absențelor din lotul timișorenilor iar acum se pregătește să dea o altă lovitură în fieful zimbrilor. Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în faza semifinalelor unei competiții, este vorba de Cupa României, și de fiecare dată succesul a revenit Științei Baia Mare, cu siguranță elevii lui Eugen Apjok dorind să păstreze acest trend al victoriilor obligați și de statutul de gazdă al partidei, respectiv de echipa calificata direct în penultimul act al Cupei Regelui”, scrie sursa citată.

rugby

Cea de-a doua semifinală va avea loc duminică, pe stadionul din Complexul Ghencea, unde Steaua și Dinamo se vor afla față în față într-o semifinală după mai bine de șapte ani. Ultima dată când eternul derby s-a disputat în penultimul act se întâmpla în sezonul 2008-2009. Atunci Steaua și Dinamo s-au întâlnit atât în semifinalele campionatului, respectiv Cupei României, ambele partide fiind câștigate de militari.

În ultimii ani, cele două mari rivale bucureștene au căutat mereu drumul către finala competițiilor interne iar dacă Steaua a reușit în 2011 să lupte pentru supremație în SuperLiga CEC Bank, apoi în 2015 pentru câștigarea Cupei României, Dinamo nu s-a mai aflat în această ipostază din 2008, când realiza eventul în urma victoriilor obținute chiar împotriva roș-albaștrilor.

Alături de cele două întâlniri programate în semifinale, ambele de la ora 13,00, sâmbătă, pe stadionul din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” va avea loc o partidă de clasament în care se vor întâlni Universitatea Cluj și Politehnica Iași.

Finala Cupei Regelui va avea loc pe 3 decembrie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.