PENTRU UNII SE POATE… – Bogdan Olteanu sub control judiciar, după ce ÎCCJ a înlocuit măsura arestului la domiciliu

0
165

PENTRU UNII SE POATE… Magistrații Curții Supreme au decis, joi, ca fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, să fie plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Judecătorii înlocuiesc astfel arestul la domiciliu cu o măsură mai blândă. Decizia nu este însă definitivă.

Loading...

 

Pe timpul controlului judiciar, Bogdan Olteanu trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care să se prezinte la Poliţia oraşului Snagov, conform programului de supraveghere; să nu părăsească teritoriul României; să nu se apropie de persoanele audiate în calitate de martori, printre care Sorin Ovidiu Vîntu, Călin Popescu-Tăriceanu, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Sorin Enache, Vladimir Pasti, Dan Motreanu, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe orice cale, arată Știripesurse.

Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu din 1 septembrie, după ce a stat două săptămâni în arest preventiv. Fostul viceguvernator a fost acuzat că, pe când era președinte al Camerei Deputaților, ar fi primit un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, unde omul de afaceri avea interese.

„În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă primul ministru de la acea dată, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, se arată în comunicatul DNA.

Serviciile electorale de care ar fi beneficiat Olteanu constau în analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida liberalul, simulări referitoare la rezultatul votului și la alocarea mandatelor de parlamentar.

Minuta o puteți citi AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.