PENTRU GARDURILE ANTI-MIGRANȚI – Ungaria cere 400 de milioane de euro de la Uniunea Europeană

1
268

PENTRU GARDURILE ANTI-MIGRANȚI  Ungaria cere Uniunii Europene peste 400 de milioane de euro pentru gardurile anti-migranţi pe care le-a înălţat la graniţa cu Serbia şi Croaţia. Guvernul de la Budapesta susţine că e nevoie de solidaritate, nu doar cu Grecia şi Italia, ţările care sunt cele mai afectate de fluxul de refugiaţi, ci şi cu statele care fac eforturi pentru a stăvili migraţia.

Premierul Viktor Orban i-a trimis şefului Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, o scrisoare în care îi atrage atenţia că – în spiritul solidarităţii europene – costurile protejării graniţelor Schengen trebuie împărţite.

Ungaria a construit un gard de sârmă ghimpată pe cei 175 de km de frontieră cu Serbia, apoi pe cea mai mare parte a frontierei cu Croaţia. Costul total – peste 800 de milioane de euro. Din care, guvernul maghiar speră să recupereze jumătate de la Uniunea Europeană.

În replică, Bruxelles-ul se arată dispus să analizeze solicitarea, însă cu precizarea că solidaritatea trebuie să fie în ambele sensuri, deci inclusiv din partea Ungariei, care refuză să primească refugiaţi.

Ungaria se simte nedreptăţită: guvernul spune că Bulgaria a primit 160 de milioane de euro, în contextul crizei refugiaţilor. Grecia un miliard, iar Italia câteva sute de milioane de euro.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.