PENTRU FALS CU FONDURI EUROPENE – Primarul pesedist al staţiunii Arieşeni, trimis în judecată 

0
105
Primarul pesedist al staţiunii turistice Arieşeni, Vasile Marin Jurj, a fost trimis în judecată de procurorii din Alba Iulia ai DNA pentru fapte de corupţie privind obţinerea de fonduri europene. Procurorii susţin că edilul ar fi folosit documente sau declaraţii fapte pentru a obţine fonduri nerambursabile pentru amenajarea unui campus şcolar, relatează Libertatea.

Alături de el au fost trimise în judecată alte două persoane acuzate de complicitate, dar şi o societate comercială.

În rechizitoriul întocmit în acest caz, procurorii anticorupţie au stabilit că în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile („Campus învățământ profesional și tehnic”), primarul Vasile Marin Jurj, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a folosit în relația cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai multe documente false, inexacte și incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanții instituției amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecința aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei. În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei.

Primarul Marin Vasile Jurj este acuzat de folosire sau prezentare cu rea – credinţă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de edil au fost trimişi în judecată şi doi complici ai acestuia, Ştefan Horaţiu Bădică şi Anamaria Bădică, care sunt acuzaţi de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Loading...

Sursa info și continuarea pe Libertatea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.