PENTRU CEI INTERESAŢI – Ai băut „un păhărel” şi vrei să te urci la volan? Calculează-ţi alcoolemia online

0
736
foto http://cyd.ro

PENTRU CEI INTERESAŢI Conducătorii auto pot verifica dacă sunt capabili să păstreze controlul automobilului după ce au consumat băuturi alcoolice, completând un formular pe net, scrie Realitatea

PENTRU CEI INTERESAŢI Pentru a afla cât de “turmentaţi” sunt, cei interesaţi, sunt nevoiţi să completeze un chestionar.

Utilizatorii alcool-testului online trebuie să introducă însă câteva date personale (vârstă, sex, înălţime, greutate) şi să menţioneze băutura consumată şi cât timp a trecut de când au băut ultima oară.

Rezultatul este oferit pe loc. Cei cu dare de mână pot chiar să achiziţioneze un etilotest de pe internet, similar celor utilizate de Poliţia Rutieră.

Pentru şoferii care mai beau o bere şi şi-ar dori totuşi să conducă, site-ul alcooltest.ro este foarte util.

Pe lângă informaţii interesante despre efectele alcoolului, legislaţie şi aparatura de măsurat concentraţia de alcool din sânge, site-ul oferă un calculator de alcoolemie. Astfel, dacă completaţi un formular care printre alte informaţii vă cere „ora de la care aţi început să beţi” sau cantitatea băuturii consumate, puteţi să aflaţi care este cantitatea de alcool integrat în sânge şi cât alcool a rămas.

Calculatorul de alcoolemie dă şi un verdict în funcţie de aceste valori: „Nu eşti nici măcar ameţit”, „Te simţi ameţit” sau „Nu te urca la volan!”.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.