PE LISTA SCURTĂ – Baia Mare s-a calificat în a doua rundă competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2022

0
307

Eforturile susținute ale primarului Cătălin Cherecheș și ale tinerilor implicați în proiect pentru a obține titlul de Capitală Europeană a Tinerilor se văd din ce în ce mai mult. Forumul European al Tinerilor a anunțat faptul că juriul care decide cine va primi acest titlu a ales Baia Mare printre cele cinci municipalități care trec în a doua rundă. Suntem pe lista scurtă!

Juriul a considerat candidatura municipiului Baia Mare ca fiind una dintre cele care au îndeplinit cele mai multe dintre criteriile existente pentru obținerea acestui onorant titlu.

„Vestea bună ne-a fost transmisă oficial de către Anna Widegren, secretarul general al Forumului European al Tinerilor. Înainte de a continua acest mesaj pentru voi, vreau să le mulțumesc încă o dată, din suflet, tinerilor fără de care acest proiect curajos ar fi rămas doar la stadiul de vis. Vă mulțumesc și vă felicit, dragilor! Împreună scriem istorie pentru Baia Mare! Nu ne culcăm pe o ureche, mai avem mult de lucrat și de șlefuit pentru a obține onorantul titlu. Însă atunci când ni se transmite faptul că juriul care decide câștigătorul consideră programul propus de municipiul Baia Mare ca fiind “unul dintre cele mai interesante” și care, alături de alte patru municipalități, a “îndeplinit cele mai multe dintre criteriile” impuse în această competiție… atunci nu putem să nu fim mândri puțin 😀 Am ajuns departe, suntem fericiți și încrezători, dar și mai determinați ca la început. Mai avem de trecut un hop pentru a ajunge în cea de a treia rundă, cea finală. În noiembrie 2019 vom fi în fața juriului european împreună cu tinerii care au pus umărul la proiect și vom încerca să facem o figură frumoasă. Până atunci, tragem tare să fim cei mai buni. Capitala Europeană a Tineretului 2022 va fi anunțată oficial în cadrul Forumului Consiliului Tinerilor în Amiens, în noiembrie 2019. Doamne ajută!”, a scris Cătălin Cherecheş pe Facebook.

Chiar dacă a ajuns atât de departe, Baia Mare mai are de trecut un hop. Pentru a ajunge în cea de-a treia, totodată finală, etapă, la finalul lunii septembrie 2019. Juriul se va reuni în noiembrie 2019, când în fața lor vor veni reprezentanții orașelor finaliste, respectiv primarul și tinerii implicați în proiect. Ei vor trebui să își susțină propunerile în fața juriului pentru ca jurații să poată lua o decizie.

Capitala Europeană a Tineretului 2022 va fi anunțată oficial în cadrul Forumului Consiliului Tinerilor în Amiens, în noiembrie 2019.

 

Adrian Barbur/ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.