PE AICI NU SE TRECE – Punctul de frontieră de la Sighetu Marmației este în continuare blocat

0
758
PE AICI NU SE TRECE Dificultăţi pentru şoferii care vor să ajungă din România în Ucraina, prin vama Sighetu Marmației-Solotvino. Punctul de frontieră este blocat de mai mulţi proprietari de mașini înmatriculate în alte state, care, conform unei legi noi, trebuie să iasă din ţară, o dată la cinci zile. Protestatarii spun că nu vor debloca vama până când nu va fi schimbată legea.

Până atunci, punctul de trecere al frontierei este deschis doar pietonilor. Pentru a ajunge în zona Transcarpatia din Ucraina, românii sunt sfătuiţi să folosească Vama Halmeu din judeţul Satu Mare. Asta înseamnă un ocol de 100 de kilometri şi aproape două ore de mers în plus.

15 cetățeni ucraineni s-au mutat efectiv în vama de la Solotvino, unde și-au instalat un cort în care dorm și mănâncă.

Astfel, traficul rutier a rămas blocat, după ce vameşii ucraineni au blocat accesul dinspre şi înspre România.

timthumb

”Ne aflăm în situația să oprim traficul rutier peste podul Tisa prin punctul de trecere al frontierei Sighet din cauza unor proteste ale cetăţenilor ucraineni care blochează activitatea punctului din frontieră din Solotvino, Ucraina. În schimb, menţinem deschis traficul pietonal din acelaşi punct dintre cele două ţări. Imediat cum situaţia revine la normal în punctul de frontieră din Ucraina, poliţia de frontieră redeschide traficul rutier şi acţionează pentru fluidizarea circulaţiei”, a  declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

Traficul rutier în punctul de trecere Solotvino a fost blocat încă din după amiaza zilei de sâmbătă, când aproape 100 persoane, majoritatea deţinători de autoturisme proprietate personală, au protestat, fiind nemulţumite de legislaţia ucraineană care-i obligă la fiecare cinci zile să iasă cu maşinile din ţară, în cazul maşinilor înmatriculate într-o ţară din UE, alta decât Ucraina.

Majoritatea cetăţenilor ucraineni care protestează şi susţin schimbarea legislaţiei au maşinile înmatriculate în Cehia.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.