PARLAMENTUL ROMÂNIEI, CONVOCAT – Astăzi se depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

0
114

PARLAMENTUL ROMÂNIEI, CONVOCAT  Parlamentul va fi convocat astăzi pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Înaintea şedinţei plenului reunit, aproape toate organizaţiile PSD din ţară au anunţat că susţin moţiunea, în timp ce lideri ai partidelor din Opoziţie, cu excepţia UDMR, au făcut declaraţii în care îndeamnă partidele să nu participe la votul pe moţiunea de cenzură.

Pe de altă parte, surse din preajma premierului Sorin Grindeanu susţin că moţiunea nu poate fi citită astăzi în Parlament, din motive procedurale, deoarece documentul trebuie trimis întâi la Guvern, iar registratura Executivului nu lucrează duminică. Aceleaşi surse mai spun că este posibil ca premierul să nu fie prezent la citirea moţiunii, pentru că nu sunt respectate procedurile.

Parlamentul va fi convocat duminică pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. La ora 15:00 vor avea loc ședințele grupurilor parlamentare, apoi ședințele Birourilor Permanente. Moțiunea va fi citită la ora 16:30, în plenul reunit al celor două Camere.

Inițial, președintele PSD Liviu Dragnea anunțase, joi, că moțiunea de cenzură va fi depusă în Parlament luni și că miercuri va fi votată în Parlament.

Decizia PSD de a decala cu o zi programul vine în contextul în care Sorin Grindeanu l-a numit pe Victor Ponta în funcția de secretar general al Guvernuluiși a trimis la Palatul Cotroceni demisiile lui Carmen Dan (ministrul de Interne) și Sevil Shhaideh (ministrul Dezvoltării). Săptămâna viitoare, Parlamentul va vota prima moțiune de cenzură a unui partid împotriva propriului Guvern.

Potrivit calculelor politice, pentru adoptarea moțiunii sunt necesare 233 de voturi, din partea deputaților și senatorilor care se vor reuni în plen reunit. Actuala coaliție de guvernare are 247 de voturi, însă lucrurile se pot schimba în perioada următoare, în funcție de negocierile care vor avea loc în Parlament.

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.