JOCURI DE NOROC – Furnizorii de internet sunt obligaţi să blocheze accesul jucătorilor la site-urile neautorizate

0
206

Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să implementeze lista neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România, publicată pe site-ul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), fiind blocat deja accesul la site-urile respective de o mare parte dintre provideri.

„Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România. Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să implementeze lista neagră şi să blocheze accesul utilizatorilor din România pe site-urile respective”, a declarat joi Sebastian Ionescu, şef al Direcţiei de Informatizare din cadrul ONJN, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că mai mulţi furnizori de servicii de internet au confirmat deja implementarea listei, care a devenit funcţională.
În prezent, pe lista neagră a ONJN figurează circa 150 de site-uri, lista fiind actualizată lunar sau mai des.

Organizatorii online de jocuri de noroc cărora li s-a retras autorizaţia sunt obligaţi să returneze banii jucătorilor.
Pe 13 octombrie, ONJN a anulat dreptul de operare al companiilor Hillside Gaming LP şi Hillside Sports LP, care furnizează în comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365.com. Compania a fost atenţionată să nu mai permită jocul persoanelor care accesează site-ul de pe IP-uri de România sau jucătorilor români conform dispoziţiilor legale şi să remită jucătorilor banii existenţi in contul de joc.
Jucătorii au, la rândul lor, 30 de zile la dispoziţie să retragă sumele deţinute in conturile de joc, după care accesul la site-ul bet365.com va fi restricţionat. Persoanele care pariază în continuare pe site-uri neautorizate riscă amenzi între 5.000 lei şi 10.000 lei.
Oficiul a anunţat recent că va amenda peste 50.000 de persoane care au pariat pe site-uri fără autorizaţie în România, cu sume între 5.000 lei şi 10.000 de lei, urmând să-i notifice oficial în următoarele şase luni că au încălcat legea şi că vor fi sancţionaţi.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.