STATISTICĂ ÎNGRIJORĂTOARE – Părinții a 20.000 de copii au refuzat, într-o singură lună, vaccinarea împotriva rujeolei

0
85
SURSA FOTO: copiisimamici.ro

STATISTICĂ ÎNGRIJORĂTOARE Ministerul Sănătății susține că părinții a 20.000 de copii au refuzat, doar în luna decembrie a anului trecut, vaccinarea împotriva rujeolei, iar acest lucru contribuie la evoluția epidemiei.

Statisticile sunt de la începutul acestui an şi apar într-un răspuns al Ministerului Sănătății la interpelarea deputatului Petru Movilă.

Potrivit documentului menționat, pe lângă copiii rămași nevaccinați din dorința părinților, mai sunt alți 24.000 care nu au fost găsiți la domiciliu, scrie Libertatea.

Ministerul Sănătății mai precizează că legea vaccinării care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie nu poate fi aplicată.

Încă nu a trecut de faza de proiect şi se află în dezbatere la Senat. În varianta inițială a proiectului, părintii erau obligați să accepte vaccinarea.

România este, de departe, țara cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă din Uniunea Europeană.

Potrivit unei statistici a Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, anul trecut au fost 281 de cazuri de rujeolă la milionul de locuitori.

În Italia, a doua cea mai afectată țară de această epidemie, în 2018 au fost 82 de cazuri la milionul de locuitori.

În România au murit cei mai mulți copii din cauza rujeolei. 37, de la declanșarea epidemiei.

,,Fiecare moarte sau invaliditate provocată de această boală, care poate fi prevenită prin vaccin, este o tragedie inacceptabilă”, spunea, vara trecută, Dr. Zsuzsanna Jakab, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății,.

Continuarea pe Libertatea

citeşte şi DESCINDERI / ACTUALIZARE – Mascaţi în Baia Mare. Se caută droguri pe străzile Banatului, Electrolizei şi Melodiei. Două persoane săltate în parcarea de la Kaufland (VIDEO)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.