PANICĂ – Ministerul Sănătăţii: Doi copii din Argeş şi Bacău, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic

0
103

Ministerul Sănătăţii a fost informat cu privire la două cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeş şi Bacău.

Loading...

Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” şi este supus procedurilor de dializă peritoneală, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter.

În ambele cazuri, DSP Argeş şi DSP Bacău au declanşat anchete epidemiologice.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.