OSCILAȚII – ANM anunță că urmează frig de crapă pietrele, apoi vreme mai călduroasă decât ar fi normal

0
864

Agenția Națională de Meteorologie anunță că regimul termic va fi unul oscilant pe durata următoarelor două săptămâni, cu o vreme deosebit de rece în majoritatea regiunilor până pe 17 noiembrie, dar și cu o încălzire semnificativă după acea dată. Din a doua parte a lunii, mediile diurne vor ajunge și la 13 grade Celsius, reiese din prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 14 – 27 noiembrie.

La capitolul precipitații, meteorologii estimează apariția ploilor pe arii extinse în majoritatea regiunilor, începând din 20 — 21 noiembrie, și doar la munte va continua să ningă în aproape tot intervalul, relatează Agerpres.

Cum va fi vremea în Maramureș

În județul nostru, în primele zile ale perioadei analizate, vremea va fi cu mult mai rece decât ar fi normal la această dată, mediile maximelor termice urmând să se mențină în apropierea pragului de zero grade Celsius, în timp ce minimele vor fi negative, chiar și sub—7 grade. Ulterior, după 17 noiembrie și până în jurul datei de 22 noiembrie, regimul termic va fi unul de încălzire. Valorile termice vor depăși mediile climatologice specifice perioadei, iar în cele mai calde zile temperaturile maxime medii, pe întreaga regiune, vor ajunge la 11 grade, iar minimele vor urca până în jur de 3 grade.

După ziua de 22 noiembrie, valorile, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor scădea treptat, în medie, cu până la 3 grade Celsius. Precipitațiile își vor face apariția atât la începutul intervalului, dar și după 20 noiembrie, când va ploua.

Ce ne așteaptă spre finalul lunii

După data de 21 noiembrie, temperaturile medii diurne vor începe să scadă, ușor și treptat, ajungând până la 8 grade la sfârșitul intervalului, când se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie. Temperaturile minime vor fi, în medie, între 2 și 4 grade Celsius. La începutul intervalului, vor fi condiții pentru fulguieli izolate, iar după data de 19 noiembrie va crește probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Întregul articol AICI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.