ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ – Salariile polițiștilor, mărite cu 10%. Personalul militar și civil va avea și el parte de creșteri salariale de 15%

0
100

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, ordonanţa de urgenţă prin care se modifică legea pensiilor speciale, act care stabileşte că pensiile de serviciu nu se vor mai majora anual prin raportare la creşterile salariale şi nu vor putea depăşi media soldelor sau a salariilor nete.

Guvernul României a adoptat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că pensiile de serviciu nu se vor mai majora, anual, prin raportare la creşterile salariale, ci doar în funcţie de coeficientul de inflaţie, aşa cum se procedează, în prezent, în cazul pensiilor reglementate de Legea 263/2010, potrivit Mediafax.

Actul normativ prevede, de asemenea, că valoarea netă a pensiei de serviciu nu va mai putea depăşi media soldelor/salariilor nete cuprinse în baza de calcul a pensiei. Precizăm că niciuna dintre pensiile de serviciu aflate în plată nu va fi micşorată ca urmare a adoptării prezentei ordonanţe de urgenţă, transmite Ministerul Muncii printr-un comunicat de presă.

De asemenea, instituţia anunţă că baza de calcul nu este modificată şi nu intervin schimbări nici în ceea ce priveşte vârsta şi vechimea avute în vedere la data depunerii cererii de pensionare.

Actul normativ reglementează pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informaţii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic şi Consular, al Curţii de Conturi, cel auxiliar din instanţe şi parchete, al funcţionarilor parlamentari, dar şi al membrilor Senatului României şi Camerei Deputaţilor. Pensiile magistraţilor nu sunt incluse pe motiv că acestea au făcut obiectul a două decizii ale Curţii Constituţionale a României.

Ordonanţa de urgenţă va intra în vigoare pe 15 septembrie.

„Eliminăm unele discrepanţe intervenite în salarizarea dintre militari şi funcţionarii publici cu statut special prin majorarea salariului cu 15 % în ceea ce priveşte personalul militar şi civil. Prin actul normativ de azi propunem pentru salariile poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie. Propunem o majorare cu 15% a cuantumului brut al salariului de baza al personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu execepţia personalului civil care a beneficiat deja, din cadrul MAPN”, a declarat Carmen Dan la începutul şedinţei de guvern.

Citește continuare, AICI.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.