ORDINE ȘI SIGURANȚĂ – Jandarmii maramureșeni, prezenți pentru a asigura ordinea la evenimentele sportive, publice și cultural-artistice din perioada următoare

0
67
foto http://sibiu100.ro

ORDINE ȘI SIGURANȚĂ  Jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi la datorie în aceste zilele pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării evenimentelor publice, sportive şi cultural-artistice,  manifestări la care se preconizează participarea unui număr însemnat de persoane.

Loading...

În data de 02.09.2017, între orele 09:00-16:00, Asociaţia Maramărul Sighetu Marmaţiei, organizează în Parcul Grădina Morii, evenimentul sportiv de alergare în scop caritabil şi promovarea turismului local.

De asemenea, în 02.09.2017, între orele 17:00-19:00, pe stadionul din localitatea Săsar, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. Fotbal Comuna Recea şi Unirea Alba Iulia, meci din cadrul etapei a II-a, din cadrul Ligii a III-a.

În ziua de 03.09.2017, începând cu ora 18:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare se va desfăşura meciul de handbal masculin dintre echipele C.S. Minaur Baia Mare şi C.S. Politehnica Iaşi, meci din cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin.

Pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiilor sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru cluburi cât şi pentru spectatori, Jandarmeria face un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii.

jandarmii îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încât să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndemnăm spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul.

Intrarea şi accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Participanţii la aceste manifestări sportive trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine.

Jandarmii maramureşeni vor asigura starea de normalitate pentru ca evenimentele cultural-artistice să se desfăşoare în bune condiţii, acţionând pentru prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice după cum urmează:

În perioada 02-03.09.2017, Primăria şi Consiliul local al comunei Copalnic Mănăştur organizează „Serbările comunei Copalnic Mănăştur”, ediţia a XIII-a, iar în ziua de 03.09.2017, Primăria Comunei Coltău, organizează evenimentul „Sărbătoarea Comemorativă Petofi Şandor””.

Având în vedere faptul că evenimentele cultural-artistice sunt manifestări cu public numeros, Jandarmeria Maramureş aminteşte participanţilor următoarele:

  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori,
  • să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.
  • de asemenea persoanele care vin însoţite de copii, să nu-i scape din câmpul vizual, deoarece aceştia se pot pierde cu uşurinţă prin mulţime.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureşeni în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Informații furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.