OPINIE – I s-a urcat la cap lui Marinel…

2
832

Stau și mă minunez pe zi ce trece de lumea în care trăim. Văd multe, aud multe și pe când am impresia că nimic nu mă mai poate surprinde… mi-e dat să mă minunez. Mulți dintre băimăreni nu știu nici astăzi, după câteva luni de când avem primar interimar, cine este Marinel Rob. Acesta ține vremelnic frâiele în Primăria Baia Mare, cu titlu de interimar, după ce a fost numit de către consilierii locali să fie viceprimar cu atribuții de primar interimar.

 

Doar că domnul Rob sau cei care se ocupă de imaginea acestuia uită de acest minuscul aspect și îl proclamă… primarul municipiului Baia Mare. Însă, Baia Mare are un singur primar. Un primar ales de cetățenii care s-au prezentat la urne și au decis în proporție de 70% ca acesta să fie Cătălin Cherecheș.

Pe site-ul Primăriei Baia Mare (www.baiamare.ro), la secțiunea Comunicatele primarului, lângă poza lui Cherecheș, apare un text semnat de Marinel Rob “primarul municipiului Baia Mare”. Imaginea cu care ilustrăm aceste rânduri ne-a venit de la un cititor vigilent și, pe bună dreptate, supărat.

“Cum își permite cineva să facă așa ceva?! Este strigător la cer. Noi, băimărenii, ne-am ales primarul și chiar dacă el nu poate momentan să își exercite mandatul încredințat, domnul Rob ar face bine să nu uite că a fost NUMIT de colegii consilieri locali, vremelnic, în postura de interimar și să se comporte ca atare. În loc să își asume poziții nemeritate, mai bine ar ieși pe străzi să vadă unde a ajuns ordinea și curățenia impuse de Cherecheș, să facă bine să îi pună la lucru pe cei din executiv, să nu ne întoarcem în perioada gri din era angheliană”, ne-a scris cititorul. Am intrat pe site-ul primăriei și, într-adevăr, cele semnalate se confirmă.

Atât pe site-ul municipiului, cât și pe contul de Facebook creat de cel care a fost numit interimar, sunt însușite proiecte care nu îi aparțin, mai mult, se copiază la greu modelul de comunicare aplicat de Cherecheș. Este greu de crezut că vreodată Marinel Rob ar putea ajunge într-o astfel de funcție ales fiind, dar în momentul de față cu certitudine este cât se poate de deplasat modul în care el sau angajații din subordinea sa aleg să comunice cu băimărenii.

Nici derapajul acesta nu ar deranja atât de tare, dacă lucrurile ar merge bine…

Autoproclamatul primar al municipiului Baia Mare ar trebui să aloce aceeași atenție mizeriei care a preluat conducerea în oraș, spațiile de recreeere și locurile publice. Și dacă tot e atât de primar, chiar dacă doar interimar, ar trebui să fie stare să ia atitudine și față de subordonații care îl duc de nas sau a incompetenților care se bucură de lipsa lui Cherecheș și trândăvesc pe bani publici, încurcând în loc să descurce.

Chiar dacă are multe pe tavă în acest moment, fiind ocupat să își facă dreptate în instanță, să își recâștige libertatea și să își reia apoi funcția în care a fost ales, poate că ar fi momentul ca primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să întrerupă tăcerea și să iasă la lumină pentru Baia Mare.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Si noi care am crezut ca Marinel e pus cu acordul expres a lu’ sefu.E ciudat ca un alt sef,de la liberali,ii spune: Fa-te ca semnezi!Amu nu ca ne-ar pasa cati sefi are omul dar intrebarea e daca se mai si face ceva in amaratul asta de oras.Decat sa o sustina sefu pe doamna Chereches la deputatie ca sa nu faca mai nimic era de preferat sa o sustina la Primarie sa-i continue proiectele blocate si fara sansa ca sa fie reluate de cineva vreodata.Sau orasul a inceput sa nu mai conteze?

  2. Orasul e in degringolada.Niciun proiect serios nu mai apare,sa nu mai vorbim ca nimeni nu mai sufla o vorba despre vreun proiect de-a lui Catalin.Asta in timp ce pesedistii lui Zetea vin cu un slogan sa indraznesti sa crezi.Hai ma,in ce?In povestile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.