OPERAŢIUNE ÎN FORŢĂ – 11 români specializaţi în furturi arestaţi de poliţiştii spanioli în Toledo (VIDEO)

0
293

OPERAŢIUNE ÎN FORŢĂ Lovitură grea dată unui clan de interlopi de polițiștii spanioli. 11 români au fost reținuți în orașul Toledo după o amplă operațiune de filaj intitulată “SARUT III” întreprinsă de ofițerii spanioli sub acoperire.

Potrivit procurorilor, interlopii români se specializaseră în furtul de obiecte personale prin folosirea excesivă a forței.

Persoanele vizate de infractori erau în special bătrânii fără ajutor care erau opriți pe stradă, bruscați, bătuți și deposedați de bunurile de valoare.

Cu toate că polițiștii au primit numeroase plângeri, faptul că victimele nu au putut oferi foarte multe informații despre agresori a făcut ca prinderea acestora să fie foarte dificilă.

Potrivit presei locale, anul trecut autoritățile au fost la un pas să reușească destructurarea clanului.

Atunci un echipaj al Guardia Civil a surprins doi români când încercau să jefuiască un bătrân. Imediat s-a iscat o bătaie între cei doi hoți și polițiști.

Cu toate că au cerut ajutoare și au încercat să-i încătușeze, românii au reușit să fugă cu ajutorul unei mașini furate, au distrus un baraj al poliției și au abandonat mașina în apropiere de Madrid.

Aceasta nu este prima operațiune întreprinsă de autoritățile locale. Începând cu anul 2015, nu mai puțin de 30 de hoți români au fost reținuți și ulterior condamnați pentru furturi cu violență.

Modul de operare i-a șocat pe polițiști deoarece aceștia foloseau mijloace complexe de supraveghere a victimelor pentru a obține cât mai multe informații despre acestea.

Clanul este în vizorul autorităților încă din 2015. Polițiștii au arestat în cadrul operațiunilor SARUT și SARUT II 20 de persoane și au interogat alte 30, toate de naționalitate română, acuzate de 85 de infracțiuni.

Info şi video

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.