OBIECTIV ÎNDEPLINIT – CSM Știința Baia Mare a pierdut restanța cu Steaua, dar e în semifinale!

0
496

Pe stadionul din Complexul Ghencea, Steaua Bucuresti s-a impus cu rezultatul de 26-21 in fata Stiintei Baia Mare, partida contand pentru Etapa a V-a din cadrul SuperLigii CEC Bank.

Steaua a inceput sub presiunea rezultatului si a celor patru eseuri pe care ar fi trebuit sa le marcheze in tentativa unei calificari directe in semifinalele primului esalon valoric, dar mai bine au inceput baimarenii care au deschis scorul prin Samoa Luke (0-3).

Primul sfert de ora s-a jucat cu miltarii in propria jumatate de teren, pentru ca apoi sa urmeze un adevarat tur de forta al acestora. Filip a egalat din lovitura de pedeapsa, cursa lui Eseria Vueti a dus la eseul lui Vainanuma, acelasi Filip concretizand transformarea si inca o penalitate(10-3).

Pe finalul primei reprize maramuresenii au taiat elanul gazdelor, mai mult chiar, dupa o gramada in care ros-albastrii au cedat Ene a jucat inteligent, la mana, lovitura de pedeapsa si a marcat un eseu, a carui transformare insa a fost ratata de Samoa Luke( 13-8).

Imediat dupa reluare o faza prelungita a stelistilor a fost finalizata cu eseul lui Lucaci in replica Fakaosilea izbutind aceeasi performanta in urma unei intrari in forta.Filip a ratat transformarea in timp ce Samoa Luke nu a gresit tinta si astfel Steaua a ramas in avanataj (18-15).

Ambele echipe au cautat sa dea lovitura insa punctele au venit doar din tentative de tinta, una concretizata de Filip, doua de Samoa Luke, astfel pe tabela de marcaj s-a restabilit egalitatea (21-21).

Ultimul eseu al partidei l-a reusit Diaconescu dupa efortul inaintarii elevilor lui George Sava si chiar daca militarii au ramas in 14 jucatori dupa ce Buzea a vazut cartonasul galben, victoria le-a revenit, un succes care insa nu a putut modifica situatia din clasamentul final al sezonului regulat.

Astfel, Stiinta Baia Mare si-a asigurat prezenta in semifinalele SuperLigii CEC Bank, in timp ce Steaua Bucuresti va fi nevoita sa dispute o partida de calificare in compania Universitatii Cluj.

Într-un alt joc restant: Timișoara Saracens RCM – „U” Cluj Napoca: 45-16

 

Clasament

1. Timisoara RCM – 38p (310-190) – 10

2. CSM Stiinta – 32p (275-180) – 10

3. Steaua Bucuresti – 30p (250-220) – 10

4. CSM Bucuresti – 20p (205-214) – 10

5. Dinamo Bucuresti – 17p (182-260) – 10

6. “U” Cluj-Napoca – 7p (149-307) – 10

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.