OBIECTIV INDEPLINIT – Contra și Marica au salvat Getafe de la retrogradare!

0
134

Getafe mai avea nevoie de un singur punct pentru a fi sigură de prezenţa în prima ligă din Spania şi în sezonul următor. A obţinut până la urmă trei, după o victorie în derby-ul local cu Rayo Vallecano, echipa lui Răzvan Raţ, scor 1-2, Marica fiind cel care a marcat ambele goluri ale lui Getafe.

După ce sâmbătă s-a rezolvat situaţia titlului, unul câştigat de Atletico Madrid, în premieră după 18 ani, duminică, începând cu ora 19.00, au fost programate meciurile ultimei etape în care erau implicate doar echipele care luptau pentru evitarea retrogradării. Printre ele şi Rayo-Getafe, echipa românilor Cosmin Contra şi Ciprian Marica având nevoie de un singur punct pentru a-şi atinge obiectivul.

Misiunea a fost îndeplinită în mare parte cu ajutorul lui Marica, cel care, cu două minute înainte de finalul primei reprize, a deschis scorul cu un şut superb, din afara careului, la capătul unei frumoase acţiuni personale. Getafe a trăit cu emoţii însă în partea secundă, după ce Trashorras (67) a egalat dintr-o lovitură liberă, iar pe final (87) Rayo a avut şi un gol anulat pe motiv de ofsaid.

Acelaşi Marica (83) şi Sarabia (87) au ratat două ocazii mari, dar în prelungiri atacantul român a reuşit „dubla”, transformând un penalty (90+3) pentru o victorie a lui Getafe cu 2-1. Marica, la Getafe, şi Raţ, la Rayo, au fost integralişti. Cu 42 de puncte, echipa lui Cosmin Contra şi Ciprian Marica s-a salvat de la retrogradare, acolo unde au ajuns până la urmă Osasuna şi Valladolid, care o însoţesc pe Betis Sevilla spre liga a doua din Spania. Getafe a încheiat sezonul pe locul 14, cu trei puncte peste Osasuna, prima sub linie.

Contra a preluat-o pe Getafe în martie, într-o situaţie disperată, dar a pus gruparea din Madrid pe un trend ascendent. A semnat un contract până la finalul acestui sezon, cu drept de prelungire, în cazul evitării retrogradări

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.