LA OBÂRȘII, LA IZVOR – O zi de folclor românesc în Gyula, Ungaria

0
468

O delegaţie maramureşeană formată din membrii Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania şi din preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a participat, duminică 4 octombrie, la cea de-a opta ediţie a Festivalului de Promovare şi Păstrare a Tradiţiei Româneşti, „La obârşii, la izvor”.

Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Cultural Român din Gyula – Ungaria, fiind organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Budapesta, al Fondului de Subvenţii din cadrul Ministerului Resurselor Umane – Budapesta, al Liceului Românesc „Nicolae Bălcescu” – Gyula şi al Consiliului Judeţean Maramureş.

Artiştii maramureşeni au încântat numerosul public venit din Ungaria şi din România la festival. PS Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria şi-a exprimat bucuria de a întâlni cu acest prilej foarte mulţi români veniţi chiar din zona oraşului Lipova  – locul său natal.

„E un eveniment deosebit şi pentru că este organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, care e un garant al păstrării identităţii etnice şi lingvistice a românilor.” – a afirmat Ambasadorul României la Budapesta, Alexandru Micula.

Zamfir Ciceu a apreciat că acest festival e un mod de a perpetua tot ce înseamnă tradiţie, cultură, port popular maramureşean.

„Cred că, într-o Europă deja agitată, devine tot mai importantă păstrarea identităţii culturale a fiecărui popor.”  – a adăugat Ciceu

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.