O VICTORIE DE TREI PUNCTE – Știința Explorări Baia Mare – Arcada Galați 3-1 (20, -15, 23, 21)

0
143

Știința Explorări a produs surpriza etapei a 16-a și a obținut o victorie de trei puncte în fața Arcadei Galați, una dintre candidatele la cucerirea titlului național.

Băimărenii au început crispat meciul și la primul timp tehnic de odihnă tabela de marcaj arăta scorul 5-8.

Gazdele au revenit în joc grație serviciilor expediate de Râpeanu și Lupu, care i-au pus în mare dificultate pe adversari. În atac Vlad Negrean a fost mână sigură și Explorări a câștigat primul set cu 25-20.

Actul secund a fost dominat clar de Arcada, care s-a impus cu 25-15.

Oaspeții au fost în avantaj și în debutul setului 3 (6-8), după care băimărenii au revenit în joc și au egalat la 9.

O preluare ratată de Feher, la serviciul lui Negrean, și două mingi blocate de Mocanu au făcut ca băieții antrenați de Marius Botea și Sorin Pop să prindă curaj. Aceștia s-au distanțat la trei puncte (14-11), dar Arcada a egalat la 19.

Momentul psihologic al setului și poate chiar al meciului s-a consumat la scorul de 20-19. Marian Bala a atacat mult în aut o minge, în condițiile în care niciun adversar nu sărise să-l blocheze.

Având și sprijunul suporterilor, băimărenii au controlat în continuare ostilitățile și au câștigat setul cu 25-23.

Cu moralul ridicat, Știința Explorări a jucat foarte bine în setul 4. Blocajul băimărenilor a pus mari probleme adversarilor, care nu l-au avut în teren pe Adrian Gontariu (accidentat), și gazdele s-au impus cu 25-21.

Explorări: Râpeanu 4p (un blocaj), Negrean 19p (2 servicii as), Țuțea 12p (un blocaj), Nagy 5p (un blocaj), Lupu 13p (un blocaj, 3 servicii as), Mocanu 11p (5 blocaje, un serviciu as), Popovici (libero). Au mai jucat: Socaciu și Florea. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Arcada: Despotovski 3p (2 blocaje, un serviciu as), Miseikis 14p (un blocaj, 2 servicii as), Pașcan 2p, Bala 21p (un blocaj, 2 servicii as), Suljagic 9p (un blocaj), Spînu 14p (5 blocaje, un serviciu as), Feher (libero). Au mai jucat Zahar, Cristudor 7p (un blocaj, un serviciu as), Filippov 1p, Rangel și Majstorovic (libero). Antrenori: Neculai Harabagiu și Marian Apostu.

Au arbitrat: Daniel Hadade (Zalău) și Andrei Savu (Cluj-Napoca). Observator FRV: Ioan Buhățel (Dej).

 

 

Informaţii şi foto Ştiinţa Explorări

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.