O NOUĂ „REUȘITĂ” – Administrația Zetea laudă evoluția lucrărilor de reabilitare a DN 18B în timp ce șoferii își distrug mașinile și amenință cu blocarea drumului

3
2212

O NOUĂ „REUȘITĂ”   Situațiile în care cei din administrația județului Maramureș îi fac pe oameni să dea din cap a deznădejde apar din ce în ce mai des în ultima perioadă. De la festivaluri și concerte plătite cu mii și/sau zeci de mii de lei unde singurul public prezent a fost format din artiștii care nu cântau în acele momente, la  un centru modern de depozitare a deșeurilor a căror lucrări (care ar fi trebuit să fie deja terminate iar depozitul să fie dat în folosință) sunt ținute la secret mai ceva decât Area 51 pentru că, din păcate, nu sunt nici pe aproape dintre cele mai reușite (cel mai probabil proiectul gropii de gunoi va fi abandonat, cu pământul din zonă luând-o la vale și nimeni care să găsească o soluție în acest sens).

Avem aeroport „după o așteptare de peste 2 ani”, după cum chiar liderul județean al social-democraților, Gabriel-Valer Zetea, spune într-o postare pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.  Avem un aeroport mai nou, mai scump și mai… gol decât înainte. Din păcate, nu doar că nici o companie aeriană low-cost nu s-a înghesuit să pună Baia Mare pe lista călătoriilor, până și TAROM a anunțat (într-un târziu) niște curse modeste.

Avem, de sâmbătă, inclusiv un tren privat de mare viteză care, din cauza stării căilor ferate, va circula probabil cu marea viteză de 60 km/h.

De data aceasta, este vorba despre unul dintre proiectele mult lăudate de către conducerea Consiliului Județean, prin președintele Gabriel-Valer Zetea: reabilitarea DN 18B între Baia Mare și Târgu Lăpuș. La începutul lunii august, președintele CJ anunța începerea oficială a lucrărilor pentru reabilitarea DN 18B. Oamenii au fost asigurați că se va lucra rapid și eficient pentru a nu încurca circulația pe unul dintre cele mai circulate drumuri naționale din județ.

De câteva zile, din păcate, șoferii care navetează acest traseu au constatat cu mâhnire că nu este nici urmă de utilaj sau muncitor care să continue lucrările. Astfel, drumul a rămas aproape impracticabil iar șoferii care sunt nevoiți să circule pe el își distrug mașinile pe banii lor. Mai mult, nemulțumirile maramureșenilor au ajuns până în punctul în care amenință cu blocarea DN 18B, în semn de protest.

Rog toți prietenii care fac naveta din Tg. Lăpuș – Baia Mare să sune la CNAIR Cluj pentru a face plângere în legătură cu dezastruosul drum pe care noi, cei ce plătim vigneta, nu-l putem folosi din cauza stării pe care o firmă catastrofa a reușit să-l facă precum un drum forestier! Rog să sunați și să-i chemati aici să vadă și dumnealor, cei ce stau în birouri! Trebuie cerută o analiză a stratului de asfalt! Care strat de asfalt??? Balast și bitum? Trebuie sa cerem scoaterea unei comisii de constatare la fața locului în frunte cu prefectul! Dacă nu se sesizează nimeni facem demersurile necesare pentru scoaterea drumului de la Naționale la Comunale! Dacă nu luni dimineață, de la 6 la 9, blocam drumul spre Baia Mare! Poate ne aude cineva! Pe mine doar Dumnezeu în fiecare dimineață când plec la servici!” spune un băimărean nemulţumit.

Unii se tem că până și lucrările făcute până acum vor trebui repetate, stratul de material reciclat (fundația drumului, potrivit președintelui CJ) începând să se împrăștie.

Deși majoritatea proiectelor administrației Zetea au fost intens mediatizate și lăudate la început iar, pe parcursul evoluției lucrărilor, s-a încercat încet și subtil „secretizarea” acestora, dovedindu-se în acest fel proasta gestionare a lor de către cei din conducerea județului, sperăm ca de această dată să nu fie cazul iar lucrările de reabilitare a DN 18B pe ruta Baia Mare – Târgu Lăpuș să fie reluate rapid și eficient.

Adrian Barbur

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Aceasta conducere judeteana incompetenta,dupa umila mea parere de nespecialist o sa aduca drumul judetean intr-o paragina totala.Sa pui 20 de cm de nisip peste asfalt si pe urma sa asfaltezi din nou,inseamna ca ori au descoperit astia vreo noua tehnologie chinchi si noi suntem prosti,ori o sa fie totul de domeniul unei sifonari masive de bani publici dati pe apa sambetei,apa care la iarna se va infiltra in drum si in primavara totul o sa fie muci.Numai daca nu cumva se razbuna astia pe Mircea Man cu dorinta sa nu-l mai vada prin municipiu si sa-l oblige sa mearga spre Dej.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.