O NOUĂ PERFORMANȚĂ – David Tarța, încununat cu titlul de campion național

0
390

O nouă performanță pentru sportul băimărean. Tânărul David Tarța a obținut titlul de campion național în cadrul Galei Campionilor. Evenimentul, organizat de F.R.A.S. a avut loc sâmbătă, 26 noembrie, la Palatul Parlamentului iar premiile au fost decernate pentru rezultatele obținute în anul competițional automobilistic. 

Băimăreanul David Tarța, pilot legitimat al clubului ,,Xreme Adventure” Baia Mare a primit trofeul de Campion Național CNSP la clasa junior. În vârstă de 14 ani, în anul 2011 David Tarța a ajuns pentru prima dată campion național al Ungariei la Karting 80 cmc.

„Pentru mine are o foarte mare însemnătate acest titlu de Campion Național, fiind un an competițional din care nu au lipsit evenimentele neplăcute. Este al șaselea meu titlu, dar primul la FRAS. Este unul din cele mai grele competiții automobilistice, atât pentru mașini, cât și pentru piloți. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat. Anul viitor cred că ne îndreptăm spre campionatul european de Rallycross”, a declarat David Tarța.

David Tarța a debutat în 2012 în automobilism, participând la peste 140 de competiții și obținând peste 100 de trofee.

În 2013 a primit premiul special al FRAS pentru cel mai tânăr pilot licențiat din România. Mai mult, în 2014 ajunge Campion Național la Rally Sprint categoria junior (ACR) iar în 2015 mai adună trei titluri de campion național la cele existente, tot în cadrul competițiilor organizate de ACR, și anume: CN Rally Sprint junior, CN la Viteza pe Traseu Montan atât la junior cât și la adulți cat. DH1.
Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.