O NOUĂ METODĂ A CERCETĂTORILOR – Un joc de realitate virtuală ar putea fi crucial în lupta împotriva bolii Alzheimer

0
119

O NOUĂ METODĂ A CERCETĂTORILOR  „Sea Quest Hero” este mai mult decât un simplu joc de realitate virtuală în care utilizatorii trebuie să străbată labirinturi și să urmărească diverse personaje; acesta reprezintă totodată cea mai nouă metodă utilizată de oamenii de știință care studiază demența și boala Alzheimer în vederea găsirii unui tratament, relatează AFP.

Jocul — a carei versiune de realitate virtuala este disponibila pentru descarcare incepand de marti  29 august — caută să stimuleze activitatea cerebrală a jucătorilor printr-o serie de sarcini bazate pe abilitățile de memorare și de orientare colectând în același timp informații necesare studiului demenței.

Unul dintre primele simptome ale bolii Alzheimer este slăbirea treptată a capacității de orientare în spațiu. Însă, informațiile prin care se poate compara răspunsul cognitiv în rândul unei populații cu vârste dintr-un spectru larg sunt rare, acesta fiind motivul pentru care a fost creat acest joc.

Numai două minute petrecute în joc generează o cantitate de informații egală cu cinci ore de muncă din partea cercetătorilor pentru colectarea acestui tip de date în cadrul unui studiu similar, desfășurat în laborator, se arată pe site-ul jocului.

Oamenii de știință dețin în prezent date echivalând cu 63 de ani de joc și mai au circa 9.500 de ani de parcurs

„Acest lucru ne-a oferit o cantitate enormă de informații și ne-a permis să înțelegem modul în care bărbații și femeile de vârste diferite navighează în joc”, a declarat pentru sursa citată David Reynolds, șeful departamentului științific din cadrul Alzheimer’s Research UK.

Rezolvarea sarcinilor din joc necesită utilizarea unor ”zone diferite ale creierului”. Faptul că aceste regiuni diferă în funcție de tipul de demență, ”ne permite să asociem ceea ce poate face cineva cu ce se întâmplă în creier”, a adăugat Reynolds.

Citește continuarea articolului AICI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.