O MÂNĂ DE AJUTOR – O asociaţie din Cluj oferă cazare gratuită pentru părinţii săraci ai copiilor din alte judeţe internaţi în spital

0
114
foto http://radioiasi.ro

O MÂNĂ DE AJUTOR O asociaţie din Cluj dă o mână de ajutor părinţilor nevoiaşi din alte judeţe care stau cu copilul internat în spital sau care vin cu el pentru tratamente sau analize şi nu au unde să stea.

Loading...

ONG-ul Life Education for All a găsit un apartament cu trei camere, aproape de centrul oraşului, unde părintele poate sta gratuit câteva zile, poate găti sau spăla haine pentru copil, scrie Adevărul.

Părinţii care au copii internaţi în spitalele din Cluj sau vin pentru diverse analize, provin din alte judeţe şi au un venit lunar până în 3.000 de lei pe familie pot să stea gratuit, câteva zile, într-un apartament pus la dispoziţie de Asociaţia Life Education for All.

Accesul la apartament se face în baza unei programări dinainte stabilite fie pe mailul asociaţiei, fie la telefon, ambele disponibile pe site-ul ONG-ului.

Pentru programare e nevoie de acte medicale care dovedesc starea cronică a copilului, adeverinţe de venit ale părinţilor, document ce arată numărul zilelor de spitalizare în Cluj, dar şi eventual o recomandare din partea personalului medical.

Apartamentul este situat în zona Pieţei Mihai Viteazu, aproape de centrul oraşului, are trei camere, două băi, un living, e mobilat şi se află la parterul unui bloc nou construit. Poate găzdui maxim 6 persoane simultan.

Dacă veniturile părinţilor depăşesc 3.000 de lei, dar au nevoie de un loc unde să stea pe durata analizelor copilului pot achita o taxă modică de 25 de lei pe noapte şi vor putea sta doar 5 nopţi consecutive, şi doar în limita locurilor disponibile.

Oana Mîndruţ, preşedintele Asociaţiei Life Education for All (LEFA), spune că proiectul „Acasă“ a pornit de la o nevoie la care nu mulţi se gândesc.

Anul trecut, prin vară, cunoscuse la Oncopediatrie, la Clinica Pediatrie 2, o fetiţă din Baia Mare pe nume Speranţa. Făcea chimioterapie.

Sora fetei o întrebase pe Oana Mîndruţ dacă ar putea-o ajuta cu o cazare gratuită pentru zilele în care era nevoită să stea alături de Speranţa, la spital, în Cluj.

A găsit sprijin la o voluntară a asociaţiei, însă întrebarea surorii Speranţei a făcut-o pe Oana să conştientizeze nevoia unui loc pentru rudele copiilor bolnavi care vin la tratament, la Cluj.

Înainte de Crăciunul anului trecut, două voluntare ale LEFA, angajate la firme de IT, şi-au arătat disponibilitatea pentru o nouă iniţiativă şi aşa a pornit proiectul „Acasă“.

Detalii despre acest subiect citiţi pe Adevărul

sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here