O FI DE RÂS SAU DE PLÂNS? – “Bătaie” mare în culisele politicii pentru funcţia de prefect de Maramureş

7
3027

Nici nu s-a instalat un nou Guvern după alegerile de la începutul acestei luni că deja se fac aranjamente pentru schimbarea… prefectului. La nivel local, unii sau unele, se încălzesc din greu pe margine pentru preluarea demnităţii de reprezentant al Guvernului în teritoriu. 

Nu este niciun secret pentru nimeni că Sebastian Mihai Lupuţ a ajuns în funcţie propus şi sprijit de PNL, chiar dacă este apolitic. Cum liberalii au pierdut alegerile, cei care vor propune un nou prefect sunt social-democraţii sau liberal-democraţii.

Dacă înainte de 11 decembrie cei care vizau funcţia de prefect erau cei de la PSD şi aveau deja pregătit candidatul perfect, după „fatidica” dată au apărut şi alţi pretendenţi.

„Încă de la întocmirea listelor de candidaţi la PSD se ştia că Florin Tătaru va primi funcţia de prefect ca să renunţe la un nou mandat. Deşi nu a făcut o figură bună la alegerile locale, are sprijin de la Centru, astfel că are toate şansele să fie numit prefect”, au precizat surse din PSD.

Aceleaşi surse au mai precizat că Tătaru a făcut în ultima lună numeroase drumuri la Bucureşti pentru a-şi pregăti terenul. Numai că socotelile lui Tătaru ar putea fi încurcate de un nou pretendent, Cornelia Negruţ care s-a văzut „rămasă de căruţă” după 11 decembrie şi vrea cu orice preţ şi ea o funcţie.

Loading...

 

„A cedat deja funcţia de preşedinte a Organizaţiei ALDE Maramureş către Ciprian Rogojan ca să poată să fie numită. Vrea ori funcţia de şefă a Vamei ori cea de prefect. La vamă sunt slabe şanse pentru că Lupuţi are fiul tot în ALDE, dar la Bistriţa, aşa că rămâne cea de prefect”, spun surse din ALDE.

Niciunul dintre cei doi nu are absolvit cursul de Înalt Funcţionar Public, numai că acesta nu mai este un  criteriu de eligibilitate pentru demnitatea de prefect. Cert este că cel care îi va urma lui Lupuţ va avea un mandat foarte greu: organizarea de anticipate în mai multe localităţi din judeţ dar şi soluţionarea definitivă a mai multor dosare funciare care au decizii definitive şi irevocabile de la instanţă.

Cât de mult are de câștigat sau de pierdut județul Maramureș prin numirea lui Tătaru sau Negruț ca prefect… vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii, să decideți.

A consemnat Adeverina Pesursescu

7 COMENTARII

 1. Prefectul e reprezentantul guvernului in teritoriu.Pe noi nu activitatea prefectilor ne doare ci prestatia administratiilor locale si judetene care impreuna cu sefii lor nu au facut si din pacate nici nu vor face mare lucru pentru maramureseni.Ramanem in continuare cei mai jalnici cetateni din aceasta parte a tarii,fara niciun parc industrial,cu salariile cele mai mici din tara si fara sa avem vreo perspectiva.

  • Norocul nostru e cu guvernele PSD care din cand in cand mai maresc salariul minim ca in rest daca ar fi dupa liberali am fi buni doar de platit taxe si impozite, desigur din niste salarii minime,foarte mici dealtfel.Sa ne mai miram atunci ca judetul se depopuleaza masiv?

   • Asa-i cand n-ai habar, dar insisti sa-ti dai cu parerea. Hai sa-ti explic, ca defapt e chiar pe dos decat crezi tu. In primul rand, e vorba de salariul minim brut. Acum, e 1250 lei, va fi de 1450 lei. Din banii astia, angajatul va primi in mana 1065 lei, in loc de 925, cat primeste acum, adica cu doar 140 lei in plus. Pe angajator asta il va costa 1783, in loc de 1538 lei, ca doar si el plateste dari la stat pt fiecare angajat, si marea majoritate a celor cu minim sunt angajati la privati. Deci, statul va incasa cu peste 100 lei mai mult de la privati, pt fiecare angajat cu salar minim, deci cum e cu marirea taxelor? Din smecheria asta intra mai multi bani la buget, mai multi bani de furat pt PSD. Angajatorii, avand mai mult de platit, fie vor scumpi produsele, fie vor reduce din angajati, fie vor da faliment. Deci, ce motive ai avea sa lauzi PSD-ul pt asta?

    • Pai cine ii oprea pe angajatori înainte de haiduceala psd sa dea niste salarii mai mari? Sau erau atat de amarati ca nu)si puteau permite? Daca sunt asa de slabi oricum nu pot sa tina pasul cu nevoile muncitorimii si vor da faliment in cel mai scurt timp posibil,asa incat boala grea e moarte sigură.

 2. E de apreciat ca unii din politicienii trasi pe linie moarta,daca tot au fost guristi pe la televiziuni,se apuca serios de cantat.Pe postul lui ghita, pe burtiera, suntem anuntati ca deseara pe langa nutzi udrea si pop Liviu are concert.Foarte tare.Daca tot nu au facut mare lucru pentru maramureșeni macar unii dintre ei pot reprezenta Maramuresul la cantari si voie buna.Rogojan,fa o trupa cu Dolha,Man,PLM,Neli,Titus.Il puteti lua pe Zetea si Dancus ca impresari,ca tot au destul timp liber si nu au alte proiecte.No vezi,ase da.Aho,aho…

 3. De amandoua , si de ras si de plans, atata timp cat numirea se face dupa cum se vede, dupa cum se aude si dupa cum ii taie capul pe unii si pe altii si nu dupa competenta ! Ar fi foarte bine daca cel numit ar fi un cetatean al judetului cu multe realizari pentru bunastarea maramuresenilor !

 4. atunci să-l rugăm pe TRAIAN DECEBAL REMEŞ să nef fie prefect! El a făcut cel mai mult bine maramureşenilor de la Uglar încoace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here