O ECHIPĂ ISTORICĂ DEVINE ISTORIE – Minerul Cavnic, retrasă din campionat. Surse din echipă arată cu degetul înspre primarul orașului

7
1438
Foto: www.facebook.com

Una dintre echipele de fotbal istorice din Maramureș a fost retrasă din campionat. Minerul Cavnic a fost fondată în 1934 și a jucat până în anul 1971 în liga a IV județeană. La sfârșitul ediției 1970-1971, Minerul Cavnic a promovat în Divizia C, a treia liga a fotbalului românesc. După numai două sezoane, Minerul Cavnic a promovat în Divizia B (1972-1973). Din anul 1996, Minerul Cavnic a jucat în divizia D (județul Maramureș).

„Nu mai avem antrenor (…) Noi jucăm gratis”

O tradiție de peste 80 de ani este întreruptă astăzi de către autoritățile locale din Cavnic, care au retras echipa din campionat. Unii spun că echipa a fost retrasă din lipsă de jucători. Surse din rândul jucătorilor, care din motive obiective au dorit să își păstreze anonimatul, arată cu degetul înspre primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

„Singurul vinovat pentru retragerea echipei de fotbal din campionat este primarul Vladimir Petruț. S-a tot zis că din lipsă de jucători, dar adevărul e că lipsa alocării de fonduri a dus la situația tristă de astăzi. Nu mai avem antrenor, noi ne descurcăm singuri. Noi nu luăm nici bani, trebuiau doar să plătească în continuare baremul de arbitraj și transportul. Noi jucăm gratis. Am auzit zvonuri că ar urma să retragă echipa din campionat, dar nu ne-a venit să credem”, arată un reprezentant al jucătorilor.

„E tot mâna lui Vladimir Petruț”

Tot jucătorii spun că au de gând să-l ia la rost pe primarul Vladimir Petruț. O parte dintre ei se vor prezenta la următoarea ședință a Consiliului Local Cavnic unde vor cere socoteală pentru situația actuală. Se pare că următoarea ședință ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Întrebați ce vor face în continuare și de ce îl consideră responsabil pe primar, reprezentantul jucătorilor ne-a spus:

„O să mergem să le cerem socoteală la următoarea ședință de consiliu. Nu se poate să își bată joc cineva de o echipă istorică, mai ales când costurile sunt minime. E ciudat cum totul s-a făcut fără măcar să fim anunțați înainte. Poate găseam alternative. Baremele de arbitraj și transportul se achitau de către Casa de Cultură Cavnic. Unde șefă e nevasta lui Petruț. Adică e tot mâna lui Vladimir Petruț”.

Minerul Cavnic ar putea reveni din vară în campionat

Jucătorii spun că echipa ar putea să revină în campionat din vara anului 2017. Asta numai în cazul în care autoritatea locală sau o altă entitate privată ar acoperi costurile aferente, despre care jucătorii spun că nu sunt însemnate. Despre consecințele retragerii avem informații oferite de AJF Maramureș.

„Echipa Minerul Cavnic s-a retras înainte de începerea returului din Liga a patra, seria Sud. În consecință, toate rezultatele din tur se mențin și toate partidele din retur vor fi omologate cu scorul de 0-3, conform articolului 17, litera b din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice”, se arată într-un comunicat al AJF Maramureș.

ActualMM a solicitat, în scris, un punct de vedere din partea primarului de Cavnic, Vladimir Petruț. Până la ora publicării acestui material, nu am primit răspuns. Vom reveni cu poziția domniei sale la momentul în care ne va răspunde, pe care o vom publica integral, printr-o actualizare.

Actualizare:

Primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, spune că în acest moment nu poate să confirme sau să infirme știrea (deși retragerea echipei a fost confirmată de AJF Maramureș):

„Momentan nu pot să confirm sau să infirm știrea până duminică la ora 18 când voi avea o ședință cu echipa de fotbal. Până în prezent nu am avut o discuție cu nimeni în acest sens”.

Adrian Barbur

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

 1. Mai exista mina, mineri, in Cavnic? Daca da, sa-i sponsorizeze, daca nu, de ce sa ia primaria din banii oamenilor, sa dea unora pt un moft, dsplasari, chefuri? Daca au un hoby, sa-l cultive pe banii lor, nu al cavnicarilor. Oricum, niciunul nu e miner la.Cavnic.

  • Din trei crasme si cinci buticuri,asta o fi economia Cavnicului,voi vreti sa se sprijine activitati sportive profesionale? Judetul asta o sa aiba sport cand va avea si o economie viabila.Din taxe pe cladiri si concesiuni nu -ti poti plati nici macar angajatii unui aparat administrativ stufos.

 2. Minerul Cavnic la fotbal a existat indiferent de persoanele care au fost platite din banii localnicilor sa conduca orasul.
  Trebuie privita realitatea.s au investit sau bine spus s au pierdut o suma mare de bani pe baza sportiva de la stadion nefinalizata.
  Baietii jucau fotbal de placere.nu au primit nici un ron din partea conducerii.in schimb numerosi oamenii au iesit in pensie de mina in timp ce jucau fotbal la Minerul Cavnic.
  In Orasul Cavnic momentan majoritatea populatiei este trecuta de 40ani.deci sportul nefiind o prioritate.
  Se doreste sa se revina la traditiile de baza:dansul popular.obiectele artizanale din lemn doar la Cavnic incepe Maramuresul istoric.
  Sportul este sanatate si indiferent de X sau Y orasul Cavnic ramane cu partiile de skii.sau poate m ai au surprize consilieriii orasului.

 3. Buna ziua, ce ar fi rau cu traditiille de baza, daca cateva gospodarii s-ar uni ,una sa dea de mancare, alta sa dea o palinca , alta un program folkloric, alta ceva suveniruri si toate sa dea o cazare pt . ceva turisti cel putin japonezi si s- a deschideti poarta catre unicitate( MARAMURES) , aveti o sansa unica sa deveniti o statiune turistica unicat in lume . Atunci ve-ti avea bani si de fotbal si de ce vreti in zona voastra , mai ales de locuri de munca si de industrie verde nepoluatoare.

  • Auzi……cel care se semnează cu numele de „gote”,te rog să scrie numele tău,nu al altora,aratati adevărata fată,nu trebuie sa te ascunzi după un alt nume!!!atâta te rog……..Ca adevărul se află pana la urmă si nu o sa fie bine!!te-am rugat frumos!!

 4. Sa iti fie rusine ca aperi un primar care acuza jucatorii de consum de alcool! Adica primarul este contra echipei iar tu esti de partea lui. RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.