Numai hoți peste tot! Directorul Coșier face unele precizări legate de cazul devalizării conturilor ADR Nord-Vest

0
107

În contextul cazului de devalizare a conturilor Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, soldat cu arestarea preventivă pentru 29 de zile (la 3 august 2012) a Cosminei Druţă, fost contabil în cadrul ADR Nord-Vest, sub acuzaţiile de înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată, conform acţiunii penale întocmite de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, conducerea ADR Nord-Vest prin director general Claudiu N. COŞIER, a decis să facă publice următoarele.

”Dorim să clarificăm unele aspecte referitoare la situaţia creată făcând câteva precizări care prin natura lor nu pot aduce atingere intereselor noastre sau ale organului de urmărire penală pe durata urmăririi penale începută în 2 august 2012, prin rezoluţia nr. 107/P/2012 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj.
În primul rând precizăm faptul că plângerea penală a fost întocmită de noi, dar prima plângere penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj în 24 iulie 2012, fiind urmată de o altă plângere depusa la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA, în 26 iulie 2012. Am procedat în acest fel întrucât de la început, fără încă a cunoaşte dimensiunea faptelor penale, am considerat necesar să facem plângerea penală cât mai repede, atât pentru a reduce impactul fenomenului infracţional cât şi pentru a spori şansele de recuperare a prejudiciului.

De asemenea, dorim să precizăm faptul că am luat imediat măsuri preventive pentru limitarea prejudiciului, pentru că aşa cum aţi observat din pledoaria procurorului, inculpata Druţă Cosmina chiar în ziua în care am făcut plângerea penală, a mai dispus efectuarea unui alt transfer bancar fraudulos respectiv în 24 iulie 2012, aşa încât am fost nevoiţi să suspendăm plăţile din ziua următoare.
Mai dorim să precizăm că probele materiale, probatoriul, a fost furnizat DNA de către ADR Nord-Vest, inclusiv dovada recunoaşterii faptelor. În continuare, Agenţia acordă tot sprijinul organului de urmărire penală, având interesul să fie descoperite toate detaliile şi să recuperăm cât se poate de mult din prejudiciul cauzat.

Mai adăugăm faptul că am anunţat oficial, încă din 1 august 2012, principalii parteneri, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Afacerilor Europene inclusiv Departamentul de Lupta Antifraudă (DLAF) asupra faptului că conturile agenţiei au fost devalizate, respectiv că am sesizat organele de cercetare penală competente. I-am asigurat pe partenerii noştri şi ţinem să dăm asigurări şi publicului şi beneficiarilor noştri că toate operaţiunile vor fi desfăşurate în mod transparent, în deplină legalitate şi cu întreprinderea tuturor demersurilor pentru recuperarea prejudiciului creat, astfel încât să nu fi prejudiciat bugetul Uniunii Europene şi nici interesul angajaţilor agenţiei”.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.