Nu trebuie lăsați să umble numai câte doi! Gafă de proporții a polițiștilor suceveni. Cel mai beat șofer avea alcoolemie zero!

2
169
arhiva

Surpriză de proporţii la Suceava! Cel mai beat şofer din ţară, înregistrat de poliţişti cu aparatul etilotest, pe 1 ianuarie, cu 1,88 la mie alcool în aerul respirat, avea alcoolemie zero în sânge.
În primele zile ale anului 2013, în toată România s-a auzit despre un şofer din Suceava care a fost găsit cu o alcoolemie record, caz prezentat și de noi. Cel incriminat: Ionuţ Mihai, de 24 de ani, din localitatea Bogdăneşti. Oprit în trafic pe raza comunei, el a fost pus să sufle în alcooltest, iar rezultatul a fost halucinant: 1,88 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Aproape 3,5 la mie în sânge, alcoolemie la care în mod normal mulţi dintre noi nici nu ne-am mai putea ţine pe picioare, dacă nu chiar am fi deja în comă alcoolică.

Aşa a ajuns Ionuţ Mihai „cel mai beat şofer din ţară” de sărbătorile care tocmai au trecut. Tânărul a susţinut încă de la început că nu e în stare de ebrietate, însă alcooltestul l-a contrazis. Adevărata supriză a apărut însă la probele de sânge recoltare la spital, rezultatul acestora lăsându-i cu gura căscată pe poliţişti.

Astfel, prima probă de sânge a arătat o concentraţie de 0,15 la mie, iar cea de-a doua -zero. În aceste condiţii, şoferul sucevean nu riscă nici măcar o amendă, în funcţie de calculul retroactiv care se va face pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei pe care o avea în momentul în care a fost tras pe dreapta de poliţie. Singura explicaţie ar fi aceea că alcooltestul poliţiştilor era defect.

„Nu ne va rămâne decât să adresăm scuze conducătorului auto”

Contactat telefonic, Ionuţ Mihai a refuzat să facă declaraţii. El a spus că a consumat o cantitate foarte mică de alcool în acea noapte, cu câteva ore înainte de a fi oprit în trafic.
De cealaltă parte, poliţia a contestat rezultatele probelor de sânge şi a solicitat o contraprobă, însă şansele să fie o eroare de calcul sunt foarte mici.
„Dacă se va constata şi la contraprobă că rezultatul în sânge este corect iar testarea cu etilotestul a fost eronată nu ne va rămâne decât să adresăm scuze conducătorului auto”, a declarat astăzi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, subcomisarul Petrică Jucan.(evz.ro)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. dAUNE PENTRU CE??? Cu ce i-au daunat ca doar oricum a baut inainte. Nu i-au luat permisul. Bai raul cred ca esti unul dintre betivii la volan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.