NU AU APĂ, ARUNCĂ GUNOIUL PE GEAM – Subprefectul vrea curățenie la blocurile sociale de pe Horea

5
1720

NU AU APĂ, ARUNCĂ GUNOIUL PE GEAM  După ce săptămâna trecută a avut o întrevedere cu reprezentanții romilor și cu cei ai Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare, subprefectul Gavriș Ardelean a vizitat miercuri, 15 martie, blocurile 46A și 46B de pe strada Horea. Subprefectul a fost însoțit de Cristina Moldovan, inspector pe problemele romilor în cadrul Instituției Prefectului, de reprezentanți ai SPAS și ai SC Vital Baia Mare.

Locuitorii din blocul 46B nu au apă la robinete, singura lor sursă de apă fiind o țeavă amplasată în curte, care este momentan înconjurată de gunoaie. Acestea au fost strânse din zonă în cursul zilei de miercuri de mai multe persoane de la azilul de noapte și de beneficiari ai ajutorului social. Lângă bloc există mormane de deșeuri, o adevărată sursă de infecție, care atrage șobolani. La momentul vizitei, containerele amplasate în curte erau pline, dar romii au spus că de multe ori se întâmplă să existe containere goale, iar ei să arunce gunoaiele lângă acestea. Sâmbătă, 18 martie, muncitorii de la Drusal vor încărca deșeurile din curte și le vor duce la groapa de gunoi.

Locuitorii celor două blocuri au fost informați despre acest lucru și li s-a solicitat să participe la curățenie. Alte probleme se referă la faptul că locuitorilor din blocul 46B le-au expirat contractele pentru energie electrică în anul 2014, iar în blocul 46A, de la 1 martie nu mai există alimentare cu energie termică, din pricina unei defecțiuni. De asemenea, în blocul 46A, mulți locuitori au restanțe mari la utilități, iar în blocul 46B stau multe persoane fără forme legale. Fiecare dintre cele două blocuri are 119 apartamente.

NU AU APĂ 2

Subprefectul Gavriș Ardelean dorește să abordeze situația pas cu pas. Astfel, mai întâi se va face curățenie, cu ajutorul localnicilor și al SC Drusal, după care se vor face demersuri la SC Vital pentru introducerea apei în blocul 46B, pe fiecare palier. Instituția Prefectului va trimite adrese atât către cele două societăți, cât și către Primăria Municipiului Baia Mare, în vederea rezolvării acestor probleme. Subprefectul Gavriș Ardelean a stat de vorbă cu oamenii, le-a ascultat păsurile  și a încercat să îi convingă să se implice în îmbunătățirea propriilor condiții de trai.

Informații furnizate de Instituția Prefectului Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

 1. Deamar pe capul lor? lor le-a dat Cherecheș casa…Eu care am 2 copii mici trb să stau în chirii …De ce face diferente intre noi românii și t****i jegosi … Cerșetori dracului și hoți și criminali

  • Pai romii sunt baza si tot pe ei se sprijina clasa politica maramureseana,ca de soarta romanilor si a locurilor de munca nu se intereseaza nimeni.

  • De un an nu mai e Chereches in Primarie si dupa cum se vede cu actuala administratie lucrurile degenereaza si mai mult.Cine opreste actualele administratii ( locale si judetene) sa se ocupe de probleme,ca de nivelul de trai ( atragerea de investitii),oricum nu se ocupa absolut nimeni.Avem stire ca la un targ de joburi judetean s-au angajat 6 persoane! Foarte tare.

 2. eu zic sa mai scumpiti apa ca sa le puteti oferi si pe mai tirziu apa gratuit ca oricum n-o platesc si ptr curatenie sugerez organizarea de actiuni ” caritabil-oblgatorii ” cu scolile din oras.
  DEMOLATI GUNOAIELE ALEA SI CRAICA SI PIRITA SI IMPRASTIATII CA PUTE BAIA MARE A T****I SI AUROLAC.
  Domnilor responsabili chiar nu va roseste fetisoara cind de ex. in parcul garii printre bunici si copii gasesti permanent 10-15 t****i cu punga la gura?
  Se pare ca nu,atita timp ca dupa cum v-ati ocupat de dezapezire ,iar acuma de reabilitare strazi ,curateni,etc sinteti tot acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.