AcasămodeleNU A MAI FOST NEVOIE DE EL - Un chirurg din Cluj marginalizat...

NU A MAI FOST NEVOIE DE EL – Un chirurg din Cluj marginalizat în România, a ajuns în Ungaria șeful unui program național

spot_img

DISTRIBUIȚI

NU A MAI FOST NEVOIE DE EL”Tras pe linie moartă” pentru că a împlinit 65 de ani, doctorul clujean Dan Nicolau, care are la activ peste 6.000 de operații, a plecat să lucreze în Ungaria, pentru că nu a mai fost nevoie de el în România, scrie Ştiri de Cluj

NU A MAI FOST NEVOIE DE EL Medicul clujean Dan Nicolau s-a perfecționat în efectuarea de operații cu laser, pentru îndepărtarea metastazelor pulmonare.

În lunga lui carieră a operat de vreo 6.000 de ori cu acest aparat, care nu mai are niciun secret pentru el. Operația prelungește viața bolnavilor de cancer cu cel puțin un an. Doctorul a împlinit 65 de ani pe 4 martie 2016, iar din 1 iunie 2016 i s-a comunicat, scurt, oficial, că cererea lui de prelungire a activității nu a fost aprobată.

A fost umilit, propunându-i-se să facă gărzi, dar fără să mai poată face operații. A cerut să fie încadrat cu o oră, numai ca să mai opereze, dar și acest lucru i-a fost refuzat.

”Dacă 90 de lei nu a avut Statul Român pentru mine, atât ar fi trebuit să plătească la nivelul de o oră, atunci am plecat acolo unde m-au primit cu brațele deschise, la Debrecen”, spune doctorul Dan Nicolau.

Înainte de pensionare, medicul clujean a încercat să discute cu ministrul Sănătății de atunci, Patriciu Achimaș Cadariu, dar fără rezultat. A fost plimbat între secretare, dar cu ministrul, tot clujean, nu a vorbit.

După ce a fost trecut pe liber, cum s-ar zice, deși este un medic de excepție, Dan Nicolau a ales o clinică privată de la Debrecen, Ungaria, foarte bine dotată și echipată în domeniul recuperării sau al chirurgiei toracice.

Medicul spune că, prin tehnica folosită de el, tumorile sunt distruse cu fascicolul laser: „Nu contează câte tumori sunt.

Am scos acum la Debrecen, din plămânul unui pacient, 22 de tumori. Nu contează nici mărimea acestora. Singurul lucru care contează este ca pacientul să poată suporta operația”.

În total, o statistică făcută pe 3.000 de pacienți a evidențiat faptul că metoda a prelungit viața acestor pacienți cu 12 luni. „Eu am pacienți operați de doi, și de trei ani, și își văd de viață și de familia lor.

În România parcă nu este viziune. Oriunde în lume, metastazele de ficat, de plămân etc, au tratamente. Doar la noi parcă nu se dorește o schimbare de paradigmă”, spune Nicolau.

 

În Ungaria, medicul clujean a fost primit cu brațele deschise la o clinică privată, unde a început deja să opereze.

continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA