NOUTĂȚI DESPRE AEROPORTUL BAIA MARE – Care este stadiul lucrărilor necesare reluării activității operaționale

5
4593

La finalul anului trecut, pentru o scurtă perioadă, lucrările de reabilitare și modernizare executate la Aeroportul Internațional Baia Mare au fost sistate. Asta deoarece au apărut probleme din cauza perimetrului de pădure din apropiere care trebuia defrișat.  Constructorul a oprit lucrările pentru a face loc celor de la Direcția Silvică. Dupa acest demers, constructorul care a efectuat lucrări de modernizare și prelungire a pistei de circulație a aeronavelor și-a putut relua activitatea.

Marți, 3 ianuarie 2017, printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, directorul Aeroportului, Dorin Buda, a vorbit despre lucrările care se desfășoară momentan.

„La sfârșitul anului trecut, după ce masa lemnoasă a fost exploatată de pe cele 3 hectare de pădure de către Direcția Silvică Maramureș, am predat constructorului amplasamentul pentru a finaliza lucrările contractate. În paralel, am finalizat un studiu de obstacolare, prin care s-au colectat toate datele și informațiile operaționale necesare pe o rază de 45 de km în jurul aeroportului. Necesitatea realizării lui a fost impusă de ROMATSA pentru ca firma germană contractată de ei, Air Sight, să poată proiecta noile proceduri instrumentale de aterizare-decolare. ”Autostrăzile aeriene” care vor fi folosite inclusiv de avioanele de mediu curier ale companiilor low-cost sau cargo. Depunem toate eforturile ca activitatea operațională să fie reluată în cel mai scurt timp posibil, fără a afecta însă siguranța zborurilor și securitatea pasagerilor. Doamne ajută”, a scris Dorin Buda.
ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

  1. Da da.Sigur ca-l credem ca in aceasta perioada se lucreaza acolo.Foarte intens.Mai urmeaza sa aflam ca totul e coordonat de safu cel mare,de la judet.Vreun chef sau ceva petrecere cu ocazia acestui eveniment ( ca se lucrează)?Desigur cu participarea expresa a manechinuitelor,nou angajate.

  2. Tot aud de cargo,dar pana o sa reuseasca cei de la Avioane sa faca sectie de asamblare acolo multi maramureseni o sa ajunga la adanci batraneti,mai ales ca pentru cealalta fabrica au preferat judetul de bastina a lui Zetea,acolo unde de altfel sunt construite 2 parcuri industriale (la noi niciunul).Cu investitia celor de la Alu noi nu avem sanse sa intrecem vreodata Satmarul la PIB,ce sa vorbim ca fara parcuri industriale niciodata nu o sa avem sanse sa intrecem celalalt judet vecin:Salajul!

  3. Pai se spunea cà pe 17 februarie etrebuia sà fie inaugurarea aeroportului…sau nu au zis anul?!…ce companii o sa vinà?zboruri internationale etc…o sá se deschidá anul acesta?

  4. Care Cargo !
    A plecat baba cu colacii(investitorii).Se gaseste deja la Iasi si la Oradea.
    Au asteptat destul dupa noi,Au plecat la cine s-a miscat mai repede.
    Noi am lalait-o ca asteptam bani de la guvern ca fonduri Europene bla bla in timp ce Iasi si Oradea si-au facut treba si centrele logistice de marfa cargo au deschis reprezentantele in acele locuri.Parlamentarii de Maramures sunt doar niste pitpalaci care-si dau importanta!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.