NOUTATE – Unitatea Canină! Un proiect Pilot la IPJ Maramureş (GALERIE FOTO)

3
2456

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost constituită o Grupă Canină, în coordonarea Serviciului de Ordine Publică, în scopul obţinerii unor performanţe sporite pe linia întreţinerii şi folosirii câinilor de serviciu. Este vorba despre un  Proiect Pilot, în cadrul căruia au fost reunite pentru început 8 cupluri chinologice de la diferite subunităţi şi structuri.

Loading...

Indicatorul de performanţă stabilit pentru evaluarea proiectului este cel al creşterii randamentului cuplurilor chinologice incluse în proiect, atât din perspectiva sprijinului acordat structurilor operative, cât şi din punct de vedere al îmbunătăţirii nivelului de dezvoltare a abilităţilor şi deprinderilor profesionale ale conductorilor câini.

Concomitent, proiectul vizează organizarea şi derularea unor sesiuni de dresaj, pe module, care să jaloneze proiectarea unor procese de menţinere şi dezvoltare a reflexelor câinilor, la nivel condiţional, atât pe partea de identificare odorologică cât şi pe partea de patrulare şi intervenţie.

proiect canin2Pentru evaluarea potenţialului actual al cuplurilor chinotehnice şi îndrumări de specialitate s-a solicitat asistenţă de specialitate din partea Centrului Chinologic Sibiu, astfel că, în perioada 03 – 05 februarie a.c.,  trei specialişti din cadrul acestei unităţi, au participat la o convocare profesională pe linia câinilor de serviciu la I.P.J Maramureş. Sprijinul a constat în evaluarea cuplurilor canine şi acordarea asistenţei de specialitatea pentru dezvoltarea grupei canine, inclusiv  în ceea ce priveşte alegerea categoriilor de câini de serviciu utili unităţii, din perspectiva situaţiei operative.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

 1. Amu nu va suparati.
  Cum ie cu cuplurile aiestea chinologice?
  Adica trebuie sa ieziste dragoste intre om si cățălu lui nu?

  Și io pot fi colegul vostru. Am vazut că se angajează. Aveții foncții? Că am bacu
  Mii de mulțămiri

 2. Io miam rezolvat deja un loc la politie amu la incadrari directe. Cica e mai bine sa aiba si minoritari. Asa zice la regulamentele politiei.
  Cu calculatoru nu prea stiu da ma ajuta ei.
  Multumesc lu domnu toba ca are grije de noi si ne face domni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.