Noul preot hirotonit in Baia Mare isi va desfasura misiunea in comunitatea greco-catolica din Mirandola, Italia

0
573

Pentru a marca cum se cuvine sărbătoarea „Înălțării Sfintei Cruci”, Biserica a prevăzut două duminici, una premergătoare, iar cealaltă următoare care prin textele biblice și liturgice sa introducă pe credincioșii creștini în misterul Crucii. În Duminica înainte de Înălțare Sfintei Cruci, Preasfinția Sa Vasile s-a aflat în parohia Curtuiuș, protopopiatul Satu Mare, pentru a vedea chipul lui Hristos prezent în această mică comunitate prin mărturisirea și statornicia trăirii în credință.

În ziua sărbătorii „Înălțarea Sintei Cruci”, Păstorul Eparhiei de Maramureș a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Sf. Cruce” din Baia Mare. Biserica parohială, așezată sub ocrotirea Sfintei Cruci, este prima biserică construită în orașul ce găzduiește sediul eparhial, ilustrând parcursul Biserici din istoria recentă și arătând totodată puterea lui Dumnezeu care se face biruitor prin puterea Crucii. Prin cuvântul său de învățătură, Arhiereul a subliniat semnificația adâncă și sensul jertfei de pe Cruce atât de greu de pătruns de natura umană: dragostea lui Dumnezeu pentru omul din toate timpurile. Ce mesaj are răstignirea lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru creștinul de azi trăitor într-o societate a pseudo- valorilor? Creștinul adevărat este trăitor în acele valori zămislite după Cuvântul lui Dumnezeu, valori în care el crede și pe care le mărturisește prin jertfa zilnică.

În cadrul Sfintei Liturghii din Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Ierarhul a hirotonit întru preoție pe Diaconul Aron Coroian Fârtieș îndemnându-l a-și trăi slujirea pentru care a fost ales având mereu ațintită privirea spre Crucea cea mântuitoare. Noul preot hirotonit își va desfășura misiunea pastorală pentru comunitatea greco-catolică românească din Mirandola, Italia.

(sursa text si foto: BRU.RO)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.