AcasăNews AlertNOUĂ PREMIERĂ MEDICALĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN – Intervenţie deosebită la un pacient...

NOUĂ PREMIERĂ MEDICALĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN – Intervenţie deosebită la un pacient cu fracturi multiple

spot_img

DISTRIBUIȚI

NOUĂ PREMIERĂ O nouă premieră medicală a avut loc la Spitalul Județean: montarea unei plăci liss pe Secția de Ortopedie, la un pacient cu politraumatism.

NOUĂ PREMIERĂ În urmă cu aproximativ două săptămâni, un pacient de aproximativ 60 de ani, cu politraumatism, a fost internat pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

În urma unui accident de circulație, pacientul a suferit fracturi multiple, fiind realizate, doar pe Secția de Ortopedie și Traumatologie, șapte intervenții chirurgicale până în prezent.

În cursul zilei de marți, 14 martie, dr. Andrei Prie, medic primar Ortopedie – Traumatologie, a intrat din nou în sala de operație, alături de medicul specialist Rareș Moșuț, medicul anestezist Artur Donica și asistentul Teo Ciocoiet, pentru a monta pacientului, în premieră județeană, o placă liss.

”Este vorba despre o placă blocată, care se montează cu traumă mică pentru pacient și se folosește în fracturile extrem de dificile ale oaselor lungi.

Această soluție apare datorită faptului că fractura de femur nu poate fi rezolvată într-un alt mod, femurul fiind foarte spart, iar starea de sănătate a pacientului nu este prea bună.

Tipul de operație pe care îl facem în premieră județeană aduce pierderi mici de sânge, reușind să facem intervenția cu agresiune minimă pentru pacient.

Este o tehnică extrem de laborioasă și pretențioasă, iar principalul beneficiar este pacientul. Operația va dura aproximativ două ore, ceea ce în ortopedie reprezintă un timp lung. Personal, consider că timpul operator lung nu este o virtute, ci un neajuns”, a arătat dr. Andrei Prie.

Placa liss, în valoare de aproximativ 500 de euro, a fost pusă la dispoziție medicilor de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, toate costurile fiind suportate de unitatea medicală.

Motivul pentru care se folosește în premieră acest dispozitiv puțin invaziv este acela că timpul de intervenție este mai lung, iar nișa de indicație este destul de restrânsă. Totodată, placa poate fi montată doar la anumite tipuri de fracturi.

Dr. Andrei Prie a arătat că, pe viitor, bolnavul va fi supus și altor intervenții chirurgicale, accidentul prin care a trecut fiind unul extrem de grav.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA