NORMALITATE – Vasile Ciorei a preluat atribuţiile de primar la Repedea

0
519

După ce în urmă cu doar câteva zile prefectul judeţului îl soma pe secretarul comunei Repedea să se prezinte la serviciu, lucrurile par să fi intrat în normalitate. Astfel, funcţionarul public s-a prezentat la job şi, mai mult, pare să-şi fi luat la modul foarte serios atribuţiile de serviciu care îi revin potrivit legii.

”Dacă oamenii pricep că fiecare dintre noi, pe scaunele pe care le ocupăm, trebuie să răspundem la ceea ce este în fişa postului, lucrurile se rezolvă de la sine. La fel s-a întâmplat şi la Repedea. Secretarul a înţeles ceva care eu n-am înţeles şi l-am întrebat dacă el a înţeles ceva ce n-am înţeles eu. Şi mi-a spus că a înţeles exact ce i-am transmis şi se ocupă să gestioneze din punct de vedere legal Consiliul Local şi Primăria şi problemele celelalte legate de alte lupte şi bătălii le lasă în seama celor care sunt în lupte şi bătăliile astea”, a declarat Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş.

Situaţia de la Repedea a fost la un pas să scape de sub control după ce, în urmă cu o săptămână, primarul ales al comunei a fost eliberat din funcţie pe motiv de incompatibilitate. În semn de protest, secretarul localităţii „a uitat” să mai dea pe la job deşi în comunitate existau probleme urgente care nu puteau fi rezolvate decât prin hotărâri luate de Consiliul Local.

”El trebuie să vadă în spiritul legii dacă la Repedea se respectă legea. Nu poţi să stai să te uiţi la o activitate care se poate numi pe ISU a se compromite sau a nu rezolva problema oamenilor din punct de vedere adminsitrativ şi tu să spui că nu convoci şedinţă de Consiliu Local că nu recunoşti primarul interimar. Am trecut peste aceste faze, cel puţin cred că mulţi dintre administratorii comunelor au priceput care este legătura cu mine şi lucrurile astea, nu cred că n-a înţeles-o vreunul dintre secretarii cu care mă întâlnesc la şedinţe. Şi avem două lucruri foarte importante în perioada asta. Avem Fondul Funciar şi avem alegerile. Celelalte probleme se gestionează conform cu Legea 215. Şi dacă la 215 scrie ce înseamnă administraţie, lucrurile se rezolvă de la sine”, a mai adăugat Rohian.

Şedinţa de Consiliu local a comunei Repedea a avut loc chiar luni, 21 martie, viceprimarul Vasile Ciorei a preluat interimar atribuţiile de primar şi, de asemenea, s-a votat contribuţia adminsitraţiei publice locale la un proiect care prevede consolidări de maluri şi contrucţia unui nou pod.

”A avut loc şedinţa de consiliu local, s-au stabilit acolo măsurile care trebuie luate pentru pod, cum se vor derula din punctul lor de vedere detonarea podului, modul în care se va face partea de amenajare a malurilor pentru ca să nu o ia malurile la vale şi să aibă probleme locuitorii a 10 sau 15 case şi să le fie compromisă munca de o viaţă”, a concluzionat Rohian.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.