Acasăoameni noiNOI MODIFICĂRI – Tot ce trebuie să știi despre proiectul Legii vaccinării

NOI MODIFICĂRI – Tot ce trebuie să știi despre proiectul Legii vaccinării

spot_img

DISTRIBUIȚI

NOI MODIFICĂRI  Proiectul Legii vaccinării a creat multe dispute în rândul părinţilor. Aşa că autorităţile aduc modificări actului, astfel încât să-i împace şi pe cei care sunt pro imunizare, şi pe cei care sunt contra. Potrivit ultimei variante de text, accesul copiilor la educaţie nu va mai fi condiţionat de vaccinare.

Ultima variantă a proiectului Legii vaccinării, care va intra în vigoare anul viitor, a fost modificat de multe ori. Se pare că, acum, avem o ultimă variantă pe care a explicat-o, pentru news.ro, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, dr. Gindrovel Dumitra. Iată cum va arăta Legea vaccinării!

Primele informaţii, primite încă din timpul sarcinii

Când mămica este însărcinată, va primi primele informaţii de la medicul de familie în ceea ce priveşte vaccinurile ce vor fi administrate copilului, la naştere. Apoi, la o lună, va primi un pachet informaţional care va fi construit de Ministerul Sănătăţii împreună cu  Grupul Tehnic de Coordonare a Activităţii de Vaccinare. Acest pachet va conţine informaţii standard despre calendarul de vaccinare, mai exact, când trebuie să ajungă copilul la vaccin.

Părintele, informat despre vaccin, la fiecare imunizare

În momentul în care se va prezenta la vaccin, părintele va primi informaţii legate de vaccinul care va fi administrat copilului şi reacţiile adverse. Părintele are dreptul să refuze. Prima dată, la o lună, părintele  a semnat că a luat la cunoştinţă calendarul. Dacă este de acord cu vaccinarea, părintele nu va semna nimic pentru că acordul este prezumat. Părintele va semna doar în cazul în care a decis să nu-l vaccineze.

Refuzul va fi anunţat la Comisia de vaccinare

În cazul  în care părintele va semna acel formular de refuz, medicul de familie este obligat să informeze Comisia judeţeană. În acel moment, părintele va intra tot într-un circuit de informare. Comisia judeţeană îl va cita o dată la trei luni. Obligaţia părintelui, prin lege, este să se prezinte la informare. Părintele va fi amendat doar dacă nu se prezintă la informare. Dacă vine la informare, nu primeşte amendă. Apoi, amenda este progresivă. Adică, dacă nu s-a prezentat la prima informare, va primi avertisment. Dacă refuză şi a doua informare, primeşte o amendă între 1.000 şi 2.500 de lei, care va fi aplicată la aceste valori  şi la următoarele absenţe, adică nu mai creşte.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA