NINSOARE ÎN MARAMUREȘ – Utilajele de deszăpezire, la datorie pe drumurile din județ

0
231

NINSOARE ÎN MARAMUREȘ  Având în vedere atenționarea cod galben de ninsoare viscolită și vizibilitate redusă în zona de munte a județului Maramureș de ieri, 21 februarie, atât Drumurile Județene cât și Drumurile Naționale s-au aflat pe teren, acționând cu toate utilajele din bază.

În Pasul Gutâi s-a intervenit cu 6 utilaje plus pentru fluidizarea traficului. Începând din seara de 20 februarie, s-a acționat preventiv cu material antiderapant. În Pasul Gutâi au fost disponibile aproximativ 200 tone de sare.

În zona Cavnic, pe DJ 184, 4 utilaje de deszăpezire s-au aflat la datorie. Pentru această zonă există momentan în stoc circa 200 tone de material antiderapant.

Autoritățile recomandă conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă.

Autoritățile reamintesc șoferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.

Informații furnizate de Instituția Prefectului Județul Maramureș

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.