AcasăEvenimentNinge în Pasul Gutâi si pe Cavnic, plouă în majoritatea zonelor din...

Ninge în Pasul Gutâi si pe Cavnic, plouă în majoritatea zonelor din judeţ

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto arhiva

In aceasta dimineata traficul rutier se desfasoara destul de greu in pasul Gutai, pe DN18 dar si intre Cavnic si Budesti din cauza ninsorii. Pe carosabil, in zona Cavnicului, s-a depus un strat subtire de omat. Drumarii intervin cu doua utilaje in zona respectiva. Pe DN18, in pasul Gutai, este zapada framantata pe partea carosabila. Trei autotrenuri care nu erau incarcate si care aveau anvelope de vara au fost oprite de politie la iesirea din Baia Sprie.

Vremea s-a încălzit faţă de intervalul precedent. Cerul s-a înnorat treptat. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montana înalta de până la 58 km/h , viscolind zăpada. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 6 grade Celsius în Baia Mare şi 8 grade Celsius  la Sighetu Marmaţiei. Stratul de zăpadă măsura la munte până la 36 cm, la Vf. Iezer. La primele ore ale dimineţii se înregistrau:0 grade Celsius în Pasul Gutâi şi la Cavnic; 1 grad Celsius la Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, Fereşti şi Săpânţa; 2 grade Celsius la Vişeu de Sus, Bogdan Vodă, Săliştea de Sus şi Leordina; 3 grade Celsius la Borşa, Târgu Lăpuş şi Copalnic; 4 grade Celsius în Baia Mare.

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Ninge slab în Pasul Gutâi. Pe celelalte sectoare de drumuri naţionale cad precipitaţii sub formă de ploaie. Carosabilul este umed pe toate sectoarele de drumuri naţionale. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea sectoarelor de drumuri acţinează cu utilaje şi răspândesc 16 tone de material antiderapant pe DN18, în Pasul Gutâi, respectiv două tone de material antiderapant pe DN19. Nu au fost semnalate probleme în trafic. Şi sectoarele de drumuri judeţene au partea carosabilă umedă.

Nivelurile şi debitele cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile.  Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 93%. Temperaturile pozitive au contribuit la topirea zăpezii. Stratul de zăpadă mai există şi măsoară următoarele valori: 20 cm la Cavnic; 6 cm la Firiza şi 3 cm pe Valea Vaserului, Luhei, Lăpuşel şi Suciu de Jos.

Cursa de pasageri Baia Mare-Bucureşti a decolat fără întârziere de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a aterizat în Bucureşti. Vizibilitatea este bună în zonă. Cerul este acoperit. Cad precipitaţii sub formă de ploaie. Temperatura aerului are valoarea de 4  grade Celsius.

Meteorologii apreciază că astăzi vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult noros. Îndeosebi în cursul zilei va ploua pe arii relativ extinse. La munte se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montana înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 12 grade Celsius, iar cele minime între -1 grad Celsius şi 2 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă. Hidrologii apreciază că precipitaţiile sub formă de ploaie prognozate pentru astăzi (12-13 l/mp, în interval de 24 de ore) nu vor crea probleme pe cursurile principale de apă.

Mâine, 20 martie a.c., vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil la noros. Izolat, va ploua slab. La munte vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 13 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 2 grade Celsius. Izolat, dimineaţa vor fi condiţii de brumă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA