NICIO ZI FĂRĂ CONTRABANDĂ – Doi ucraineni, depistaţi în timp ce intenţionau să introducă ilegal în România 9.000 pachete țigări

0
135

NICIO ZI FĂRĂ CONTRABANDĂ Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat 9.000 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.


Doi cetățeni ucraineni sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În dimineața zilei de 20 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Siret – ITPF Sighetu Marmației au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 01.00 ei au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Mușenița, jud. Suceava, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Atunci când au văzut poliţiştii de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reținut doi bărbați, care au fost identificați ulterior ca fiind cetățenii ucraineni Ilici B. și Ivanovici B, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani.

La scurt timp autorităţile de frontieră ucrainene au comunicat faptul că pe teritoriul lor, pe direcția respectivă, au reținut trei persoane de sex masculin, care au participat la activitatea infracțională.

În urma verificării zonei, au fost descoperite mai multe colete care conţineau 9.000 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 108.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cetățenii ucraineni sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.