NEWS ALERT/PENAL – Carne contra voturi în Viile Apei

0
823

La Viile Apei, localitate care aparține de oraşul Seini, unul dintre candidaţi s-a gândit să cumpere bunăvoinţa alegătorilor cu pungi consistente de carne.  Astfel, în dimineaţa zilei de duminică, 5 iunie, pe o stradă din Viile Apei, dintr-o maşină de culoare albă o femeie împărţea cu dărnicie pungi de carne.

Nu a apucat să dea prea multe pentru că un echipaj de poliţie, anunţat prin 112, i-a întrerupt activitatea şi a dus-o la secţie unde a dat explicaţii şi de unde a plecat cu dosar penal.
„S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de coruperea alegătorilor”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.
Potrivit Articolului 386 din Noul Cod de Procedură penală, „Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.