AcasăActualitateSocialNEVOIE DE MEDICI – Spitalul Județean din Botoșani, salvat după ce a...

NEVOIE DE MEDICI – Spitalul Județean din Botoșani, salvat după ce a angajat pensionari

spot_img

DISTRIBUIȚI

NEVOIE DE MEDICI la Spitalul Judeţean Mavromati din Botoșani, care nu ar reuşi să facă faţă activităţii de pe unele secţii, dacă medicii care au ieşit la pensie nu ar lucra în continuare în cadrul unităţii.

 

Cea mai mare unitate sanitară din Moldova nu ar reuși să facă față activității de pe unele secții, dacă medicii care au ieșit la pensie nu ar lucra în continuare în cadrul unității, din cauza nevoii de personal. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) a încheiat contracte de prestări servicii cu o bună parte dintre medicii pensionari, pentru o perioadă de 6 sau 12 luni, aceste contracte putând fi prelungite până când posturile vor fi ocupate cu medici noi.

Potrivit conducerii unităţii sanitare, în prezent își desfășoară activitatea un număr de opt medici pensionari pe secţiile unităţii. Pe cea mai importantă secţie, cea de reanimare, doctorii Vanda Jutis și Gheorghe Nițuleac, la Secția de Diabet doctorul Ioan Petrescu, iar pe Secția Chirurgie Pediatrică doctorul Viorel Livadaru. Medicii Delia Chelaru, de pe Secţia ORl, Doiniţa Andronic, de pe Medicală, Margareta Muraru, Obstetrică Ginecologie, precum şi Ovidiu Mimor, Oftalmologie, sunt alţi patru medici pensionari care şi-au prelungit activitatea pentru ca secţiile să poată funcţiona în continuare la Spitalul Judeţean.

Acești medici asigură activitatea atât în cadrul secției, cât și programul de gărzi al spitalului.

„Au fost făcute demersurile necesare pentru scoaterea la concurs a posturilor. Vom avea contracte cu medicii pensionari atât timp cât își vor dori dumnealor sau până la încadrarea de medici noi”, a precizat Corneliu Mihai, managerul general al SJU Botoşani.

Una din cele mai afectate secţii din spital este cea de cardiologie, unde nevoia de medici este uriașă. Nici măcar medici pensionari nu sunt.

„Este extrem de greu. Suntem solicitaţi la maxim. Suntem în pericol de malpraxis continuu. Am fost patru medici şi eram insuficienţi. Acum suntem doi. Cum credeţi că mai putem? Uneori suntem solicitaţi şi din două-trei direcţii deodată: de pe secţie, din Urgenţe şi de pe alte secţii. Din păcate, cred că sunt lucruri care ne scapă. Cred. Din toată inima îmi doresc să nu ne scape lucruri majore. Ne străduim, dar toate au o limită. Dacă chiar nu mai poţi, nu mai poţi”, a spus medicul Maria Matei, şeful Secţie de cardiologie.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA