NEMULȚUMIRI – Telefonia mobilă și construcțiile reclamate la greu de maramureşeni

0
246

NEMULȚUMIRI Sute de maramureşeni s-au adresat de la începutul acestui an Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Cel mai adesea aceştia au reclamat calitatea îndoielnică a unor produse electronice achiziţionate, în câteva zeci de cazuri nemulţumirile au vizat telefoanele şi telefonia mobilă, dar au fost şi cazuri în care ținta reclamațiilor au constituit-o produsele alimentare. 

În ultima perioadă, însă, a crescut semnificativ numărul celor care solicită ajutorul comisarilor de la Protecția Consumatorilor în probleme legate de construcţii.

Reprezentanţii Comisariatului judeţean pentru Protecţia Consumatorului Maramureş spun că de obicei în acest sezon numărul reclamaţiilor de gen cunoaşte o creştere în condiţiile în care perioada de vară este una care permite efectuarea de astfel de lucrări, iar numărul celor care zugrăvesc, tencuiesc sau contruiesc, este în creştere.

Reprezentanţii CJPC Maramureş mai arată că: „cel mai adesea oamenii reclamă calitatea îndoilnică a lucrărilor efectuate, însă din păcate cel mai adesea nu dispun de acte care să dovedească faptul că o anumită firmă sau persoană autorizată a efectuat lucrările în cauză, pentru a putea solicită remedierea situaţiei. Mai exact oamenii merg la mica înţelegere, iar în condițiile în care nu există documente semnate între părţi este greu de stabilit dacă au fost încălcate anumite reguli, sau prevederi contractuale”.

Potrivit statisticilor în 2015 în Maramureş au fost înregistrate 70 de reclamaţii legate de materiale sau lucrări de construcţii, 330 de plangeri la telefonia mobilă, telefoane şi gadgeturi şi alte aproape 80 de sesizări legate de aparatură electrocasnică.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.