NEMULȚUMIRI ÎN RÂNDUL AFACERIȘTILOR – Patronii contestă creșterea salariului minim la 1.900 de lei

0
208

NEMULȚUMIRI ÎN RÂNDUL AFACERIȘTILOR  Concedieri şi falimente! Mulţi patroni se văd cu afacerile serios afectate de modificările fiscale anunţate de guvern pentru începutul anului viitor. Creşterea salariului minim brut cu 450 de lei obligă companiile să îşi regândească politica de angajări, să caute bani pentru a mări bugetul de salarii sau să anunţe concedieri. Iar viitorul impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri ar putea provoca falimentul firmelor care nu fac profit.

Loading...

Creşterea salariului minim brut pe economie, de la 1450 de lei la 1900 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018, a luat prin surprindere patronatele care îşi fac calcule şi se așteaptă la ce este mai rău.

Companiile trebuie să îşi modifice planurile de dezvoltare pentru anul viitor şi nu exclud concedieri. Unii patronii sunt nemulţumiţi şi de schimbarea bazei de impozitare pentru firmele cu afaceri de cel mult un milion de euro.

Consultanţii fiscali consideră că impozitul de 1% pe cifra de afaceri, în locul celui de 16% pe profit, va înrăutăţi şi mai mult situaţia societăţilor cu pierderi. Se estimează că impozitul pe cifra de afaceri se va aplica acum pentru 80% dintre firmele româneşti. Iar creşterea salariului minim şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va înseamna pentru patroni o cheltuială suplimentară de 120 de lei cu fiecare lucrător, conform calculelor unei companii internaţionale de consultanţă fiscală.

Sursă info și foto.

1 COMENTARIU

  1. Sigur ca da.Eu zic ca daca nu sunt in stare sa dea niste salarii de supravietuire decenta sa-si inchida pravaliile si sa lase pe altii.Adica in tara in care hrana e mai scumpa decat in Europa Occidentala( laptele la ei e 50 eurocenti iar la noi litrul e peste 1 euro) ei vor sa dea in continuare salarii de 250-300 de euro.E ca si in fabricile de trei lulele,se plang ca nu rezista dar de fapt raporteaza la sediile centrale niste profituri astronomice si sunt premiati ca firme de top,in tara de origine.Statul e de vina,salariul minim net ar trebui sa fie minim 500 de euro,cine poate poate cine nu sa se apuce de altceva,altfel e o sclavie moderna sub protectia statului.Ce sa intelegem ca romanul peste 10 ani cand o sa aiba totul liberalizat si la pret de Occident ( din ianuarie si electricitatea e la liber,fara nicio subventie si o sa urmeze si gazele naturale),astia o sa dea salarii tot de 250 de euro? Pai intr-o astfel de situatie tot romanul devine emigrant.Si in Vest,nu degeaba la capat de proprietate e marfa de vanzare si nu este vanzator,deoarece fermierul nu-si permite un angajat si nici el nu-si permite sa-si iroseasca timpul.La noi ar trebui sa fie la fel,ai un amarat de magazin si nu-ti permiti angajati,lasa plimbarile si patroneala si stai la tejghea si vinde.Nu degeaba evreul era patron si vanzator,iar majoritatea afacerilor de familie se vor face doar cu munca in familie,de asta sunt astfel de aberatii,salarii mici si statul se plange ca nu este forta de munca.Ar fi destula daca nu ar fi salarii prin care nu-ti permiti sa traiesti decent.Toti am vrea sa avem slugi,dar nu toti ne permitem.E la fel si cu angajatii,nu-ti permiti,nu incurca si pe altii.Sau ne intoarcem la economia socialista si chiar daca ceva nu e rentabil si merge pe pierdere subventionam din profitul celor care fac profit si nu se plang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.