Negocieri sindicate – Guvern: Vezi cu ce s-au ales sindicaliştii din administraţie

0
94

Negocierile avute cu Guvernul României de către sindicatele din administraţie s-au dovedit a fi câştigătoare în parte pentru sindicate. Acestea au reuşit să obţină  totuşi ceva din aceste negocieri dure care s-au întins pe durata a câteva ore.

În primul rând vorbim despre susţinerea aplicării Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice în conditiile impuse de catre finantatorii externi, respectiv incadrarea in anvelopa salarială de 7% din PIB, şi numărul de posturi (1100 mii), conform prevederilor legale.

Vicepreşedintele FNSA, Liviu Pop a anunţat că în acest sens MDRAP va face demersuri pentru discutarea propunerilor în cadrul unei întâlniri împreună cu FNSA, MMFPSPV şi MFP.

O altă revendicare acceptată a fost cea privitoare la faptul că Ministerul Dezvoltarii “va depune eforturi in vederea initierii si promovarii unui act normativ prin care economiile la fondul de salarii, aprobat in cadrul unui exercitiu financiar, sa poata fi redistribuite catre angajati, în vederea încurajării performanţei profesionale”.

Nu în ultimul rând, Ministerul Dezvoltarii “va consulta structurile asociative ale autoritatilor administratiei publice locale in ceea ce priveste completarea Legii dialogului social nr 62/2011, in sensul ca autoritatile administratiei publice locale sa aiba atributii in negocierea, semnarea si inregistrarea contractelor colective de munca, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale pe care le reprezintă”.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.